HTML

World Cup Accommodation

Muntari VB naplója

Sulley "Ali" Muntari vagyok, a Milan és Ghána játékosa. Imádok szaladni, labdázni és gnúra vadászni. A VB alatt (ismét) naplót írok. BOOYAH!

Rajongj értem!

Otthoni időjárás

Nem értem, hogy mit írtok

 • madbalee: Valaki tudja miert jatszott felig letolt gyatyaval az Sulley a nemet meccs utoilso 15 perceben?? (2014.06.24. 15:14) Dolgozott bennünk a vodkaszóda
 • madbalee: Első milanos meccsén gólt lőtt:) (2012.02.19. 20:46) Ébenfekete álomtizenegy
 • Vaader: "Boer Bar" ez hatalmas! :D:D:D (2010.07.03. 13:52) BOOYA!!!
 • barbredi: Ez nekem eddig le se esett, hogy a néger gyerekek vágyálma a rabszolgaság, óriási! (2010.06.29. 15:46) Playboy interjú
 • csoko20: Azért mert néger, még nem kell lenézni! :) (2010.06.29. 15:32) Eboue tud koreaiul

Törzsfőnökök blogjai

Nincs pénz, nincs foci

2014.06.28. 06:07 Muntari

suley_boateng.jpgAz elmúlt napokban folyamatosan nőtt bennem a feszültség. A legjobban az bántott, hogy nem szánthatom fel a pázsitot a portugálok ellen. Pedig már annyira elterveztem, hogy megmutatom Pepének, miként fejelnek az igazi férfiak Ghánában. Amit ugyanis ő csinált azzal az egyszálbelű némettel, azért Accrában még a nők is kiröhögték volna. (Mifelénk fejelésnek kizárólag azt nevezzük, ha az áldozat koponyája jól hallhatóan reccsen egyet, mint egy érett dinnye, ha lándzsával döfik át.) Valamennyire azért felvidított, hogy edzéseken kedvemre szaladgálhattam. Appiah bá még egy egészen újszerű feladatot is kitalált a csapatnak, melyben kulcsszerepet kaptam. Fel kellett vennem egy portugál hetes mezt, csinire fésülték a rőzsémet, a többieknek pedig azt kellett gyakorolniuk, hogy miként tudnak minél messzebbről rámcsúszni úgy, hogy lehetőleg térdmagasságban és páros lábbal találjanak el. Nagyon vidámnak indult az egész, egy ponton azonban a mester magához kérette Kevin-Prince-t, és a szemére vetette, hogy olyan a becsúszása, mint egy fehér emberé. (A törzsfőnök egyébként mindig is pikkelt Boatengre, aki szerinte nem ghánai, hanem négermán, és bizony sokszor mondogatta neki, hogy akinek a testén látszanak a tetoválások, az számára nem igazi afrikai.) Prince az őt ért támadásra válaszul nagyon higgadtan, mégis határozottan felszólította a trénert, hogy lakmározza ki a púpút a farpofái közül, majd egy fürge mozdulattal makkon pöckölte az Öreget. Szegény cimborámat rövid úton betessékelték az öltözőbe, eltiltották a további labdázástól és büntetésből még le is kellett zuhanyoznia...

Rossz lelkiállapotomat az is erőteljesen fokozta, hogy legutóbbi kirepülésünk óta valahogy nem igazán akart kiegyenesedni a zsiráfnyak. Kénytelen voltam a sámánunkhoz fordulni, aki egy egész furcsa vizsgálatnak vetett alá. Négykézlábra kellett ereszkednem, mint egy megtermékenyítésre váró nőstény antilop, ő pedig a töppedt ujjait betuszkolta a púpú barlangjába és elkezdett ott matatni. Mikor rákérdeztem, hogy ezt most miért csinálja, csak annyit felelt, hogy a "gyulladás bárhol lehet" és neki meg kell keresnie odabent az ártó szellemeket. Nem volt túl kellemes ez a szertartás, és amikor végre újra szabaddá vált a kijárat, egy erősebb passzát kíséretében meg is jött az alagútból a fekete vonat, szépen beterítve a kellemetlenkedő kuruzslót. Most legalább megtanulta, hogy oroszlánhoz, vemhes orrszarvúhoz és ében farhoz óvatlanul nem közelítünk!

mun1_sound.jpgAz egyébként egy dolog, hogy hű bambuszom, Evander gyengélkedése itt maradt nekem a party emlékeként, de sajnos az is tény, hogy nem kevés zsetont égettünk el az őrült bál folyamán. Márpedig különböző okokból, de az egész csapatnak nagy szüksége van a pénzre. Gyan a fejébe vette, hogy kifehérítteti az ánuszát; Essien ízléses gyémántfogakat szeretne; Boye-nak váltságdíjat kell fizetnie, mert családját elrabolta a vérszomjas ashanti törzs; Asamoah pedig régóta álmodozik róla, hogy kedvenc nagymamáját végre Nápolyba csempészteti a szomáliaiakkal. Teljesen érthető igények, ahogy az is, hogy én se szeretném fáradt csapolt sörön kihúzni a Balaton Soundot. Az annyira kameruni lenne! Nem, nem és nem! Kokainnal akarom kipúderezni a pofacsontom, és már délben francia pezsgővel kívánom locsolni meztelen mellkasomat a VIP-ban, miközben azt kiabálom a sok fakónak, hogy "ALAPOSAN KENJÉTEK BE MAGATOKAT". Arról se vagyok hajlandó lemondani, hogy vegyek magamnak az ottani húspiacon 50 kg szépfogú palvinbarbarát. (Utánaszámoltam, és az accra-i USD/fehérhús keresztárfolyam alapján erre minimum 100 dollárt kell elkülönítenem kilónként.) Nem is ragozom tovább, éheztük a pénzt, mint keselyűk a bomló izmot. Fel is ment bennünk a pumpa, mikor a ghánai törzsszövetség emberei jelezték, nincs elég dollár, nem tudnak fizetni nekünk a szaladgálásért és tárgyalni szeretnének.

A csapat egyhangúlag szavazta meg, hogy higgadtságom, jó stílusom és élettapasztalatom alapján, én üljek le egyeztetni a fukar fekete férfiakkal. Sajnos nem nagyon találtuk meg a közös hangot, mert elfogadhatatlan ajánlatokat tettek. Először sóban, később tantuszban, majd hideg gnú-utalványban akartak kifizetni minket, legvégül pedig a NÉP (néger pihenő) kártya szállás zsebére feltöltött összeggel próbálták kiszúrni a szemünket. Kénytelen voltam emlékeztetni őket az örök afrikai igazságra, mely szerint "nagy pénz, kis foci, nincs pénz, nincs foci". Erre a fejemhez vágták, hogy kameruni mentalitású púpúrágó vagyok, aki nem érdemli meg, hogy évekig Ghána földjét ehette. Ezen a ponton felforrt bennem a vadászvér, előtörtek az elmúlt napok sérelmei és kifakadt belőlem a néger büszkeség. Veszett hiénaként vetettem magam rájuk: az egyiket egy négerlengővel azonnal kiterítettem, a másikat halántékon suarezeztem, majd letörtem egy flaska nyakát és megindultam a harmadik felé, hogy megnyúzom, mint egy frissen elejtett muflont. Ez már hatásos volt, hisz remegő hangon ígéretet tett, hogy még aznap megkapjuk a jussunkat.

Jogos fizetségünk valóban meg is érkezett, amitől a társaság persze teljesen megkergült. Boye volt a legboldogabb, és vad csókolózásba kezdett a pénzkötegekkel. Essien mindig is kimért néger volt, de most egy marék papírpénzzel dörzsölgette a dárdáját és azt ismételgette, hogy "több nyállal George Washington, TÖBB NYÁLLAL". Mensah és én a ropogós bankókba paníroztuk csupasz testünket, lefutottunk a tengerpartra és ott kergetőztünk. A parti szél egyenként fújta le rólunk a dollárokat, melyeket csillogó szemű kis fekete gyerekek kapkodtak össze. Rég éreztem magam ennyire különlegesnek! Sajnos amikor visszaértünk a szállásra, szomorú hír fogadott: Appiah bá közölte, hogy neveletlen néger voltam, a továbbiakban nem számít rám, és reggelre hordjam el magam a csapat közeléből.

boyé.jpg

Ébredés után gyorsan felkaptam az egyik legényfoltos gatyámat, éles stoplist húztam, megtömtem a táskáimat pénzzel, a biztonság kedvéért magamhoz vettem a törött üveg nyakát és egy bambuszvágót, majd elindultam, hogy visszatérjek a Favela nevű romkocsmába. Balo papával és Boatenggel úgyis azt zsíroztuk le, hogy ott nézzük az esti meccseket. Bevallom, nem nagyon tudtam figyelni, hogy testvéreim miként űzik a portugál vadakat, mert lekötötte a figyelmem egy szemrevaló helyi nőstény, aki a szájából köpte át nekem a caipirinhát. Balo és Boateng is folyamatosan piszkált, hogy segítsek nekik alkotni, mert mindenképp össze akanak dobni egy-egy beef nótát Prandellinek, illetve Appiahnak. Annak azért örültem, hogy Boye és Gyan pazar találataival győztünk, és büszke voltam Ayew villantására is. Kár, hogy nem harcolhatok tovább Ghánáért a 16 között!

A Sound-ig viszont van még néhány nap, úgyhogy arra gondoltam, maradok még brazil földön, nappal beállok driblizni a favela vb-re, majd pedig Pelének álcázva belógok pár meccsre szakérteni. Esténként meg nyilván irány a Favela, mert nagyon jó a ginbodzájuk! YOLO!


Szólj hozzá!

Címkék: buli balhé feszültség

Dolgozott bennünk a vodkaszóda

2014.06.22. 10:38 Muntari

ess.jpgMicsoda este volt a tegnapi! Nameg a tegnapelőtti - legalábbis amire emlékszem belőle... A legfontosabb, hogy a német fehérkenyerek ellen bebizonyítottuk a világnak, hogy a fekete kontinens első számú csapata vagyunk. Míg mi örömmel vadásztuk le a germánokat a fortaleza-i arénában, a kameruni csapat már most megkapta a kormány üzenetét, miszerint nincs több prémium, nincs ellátás és repülő, lehet majd úszkálni hazafelé. Köztudott, hogy mi négerek mennyire jó úszók vagyunk, szóval nem áldás most kameruninak lenni.

Ami minket illet, a jenkik elleni fiaskó után kitaláltuk a főkolomposokkal (Essien, Gyan, Ayew), hogy búfelejtésként farkasszemet nézünk végre a brazil éjszakával és nem mi fogunk először kacsintani. Napok óta cipőben és alaposan beparfümözve aludtunk, de Appiah törzsfőnök minden este a mi hotelszobánk előtt cirkált, nem tudtunk kiszökni a kantinig sem. Érti azért az Öreg a csíziót, állítólag nagy kristályos volt ő is játékoskorában. Kitartóan kellett várakoznunk, amíg lankadt a törzsfőnök figyelme, de így legalább volt időnk részletes bulitérképet készítenünk. Nyilván nem a Lonely Planet-et vettem elő, hanem nagy cimbim, Adriano ajánlásait követtem a piázós helyeket illetően, aki a lelkemre kötötte, hogy ki ne hagyjuk a Favela nevű helyi romkocsmát, ami a brazil ében közösség törzshelye. Mindenképpen helyi punettát kell leakasztanunk, ez volt a jelszó! Adri papa már korábban mesélt nekem a felhozatalról, meg arról is, hogy ezekben a kávészínű bulátákban a fehérek kardja csak harangozik, szóval jó esélyünk van rá, hogy méretes kéjdárdánkkal meglepjük majd a hölgyikéket. "Minden helyen egy vékony vodkaszóda és megyünk tovább!" - adta ki a parancsot Essien.

Fortaleza-ban sétálgatva az első meglepetés az volt, hogy milyen sok a helyi néger, legtöbbjük viszont olyan vékony, mint az üregi nyest. Mi afrikai harcedzett bikák lenézzük az olyan szurikátaszerű vékonynégereket mint például Ramires, persze lehet, a kávéültetvények ezt a speciális izomzatot követelték meg. A nagy bámészkodás közepette rosszul kezdődött az este, mert egy Neymar-kinézetű kiskópé az egyik buszmegállóban megfenyegetett egy roszdás bökővel, és rövid úton meglovasította az aranygyűrűmet, meg a pólómra hetykén kidobott nyakláncomat. Persze csapattársaim mindeközben a mufflonokat hesszelték az utcán és nem a kis füstösképűt, aki 10 másodperc alatt illant el egy robogó hátsó ülésére pattanva. Elkeseredésemben nem volt jobb ötletem, mint az, hogy a fizetős szakasz előtt menjünk el a német feleségek szálláshelyére és mutatkozzunk be rendesen az asszonykáknak. Persze előtte igyunk néhány "utolsó előttit", meg kényszerítőzve fogyasszuk el a 2 literes vodkaszóda bekeverteket. A német csajszikák főhadiszálása előtt Ayew mesteri ötlete volt, hogy dobáljuk meg kavicsokkal az ablakokat, hátha beengednek a néger testben és verejtékben fürdőzni vágyó asszonykák. Sajnos sokra ezzel nem jutottunk, viszont mivel elképesztően dolgozott bennünk a gnúpöri, Boyéval bosszúból a hotel női wc-jébe ürítettük fekete énünk kevésbé becses részét, majd fekáliával a falra mázoltuk, hogy "Özilné volt".

Essien megunta a dolgok lassú folyását és kitalálta, hogy ideje kristályoznunk. Egy utcai árustól intéztünk valami okosságot és bevallom, innentől azért van képszakadás. A következő emlékfoszlány, hogy egy sarki lebujban újabb kör vodkaszóda és 5 helyi művésznő társaságában artikulálatlanul makog a díszes társaság, engem meg egy bozótos fejű német szurkoló ölelget és azt ígérgeti, hogy az estéért cserébe mindenképp kijön szurkolni a meccsemre. Mikor másnap felébredtem, elképesztően viszketett mindenem, főleg a dárdám helyén és tövében éreztem soknak a pirospöttyös - újra visszatérő - társaságát. A szokásosnál is erősebb kipárolgásból persze azonnal levette Appiah mester, hogy a fél csapat az éjszakában tivornyázott a fontos meccs előtt. Nem mondta ki, de én láttam rajta, hogy kicsit azért örült, hisz ő is tudja, hogy másnaposan zizegve azért könnyebben szaladnak a lábak, bátrabban dobban a fekete szív.

A meccsen nem is lehetett ránk panasz, nagyon élveztem a futkározást, érezhetően dolgozott bennünk a vodkaszóda és láthatóan ősi hormonokat is felszabadított az érzés, hogy ki volt végre csavarva a buzogány. Appiahtól extra feladatot is kaptam: azt kérte tőlem a mester, hogy tüzeljek nyugodtan, mint egy betintázott orvvadász, hátha egyszer végre a pályán is elsülök. A németek jóvágású parancsnoka azonban kiszúrta, hogy kulcsszerepem van a törzsemben, és folyamatosan pöckölgette rám az orrából kibányászott fikagömböket.

muntari_germany.jpgMuszáj volt visszavágnunk, ezért a szünetben mi is egy csínyhez folyamodtunk, és szépen beleürítettük kékeresünk fáradt gázolaját a németek isostar palackjába. Mivel nem vagyunk mi állatok, hogy langyos frissítőt szolgáljunk fel sporttársainknak, az orvosunk gondosan lehűtötte a palackokat és a 70. perc tájékán visszacsempészte azokat a német kispadhoz. A kifáradt fritzek lefetyelték is a nedűt, mint az oázisra lelt tevecsorda. Legnagyobb meglepetésemre a tegnapi éjszakából ismerős arc is feltűnt a pályán! A németek gólja után odafutott hozzám, és a fülembe súgta, hogy köszöni a tegnap estét, és szívesen megvigasztalja összetört ében lelkem a meccs után. Akkor még nem tudhatta, hogy amíg kitart vérünkben az alkohol, kíméletlenül kergetni fogjuk honfitársait, és ha Gyanék nem négerkedik el a helyzeteinket, nekik lett volna szükségük vígaszra. Örülök a végeredménynek, mert a mester szerint maradt esélyünk, hogy még sokat játszhassunk, bár engem állítólag nem engednek majd a pálya közelébe a következő meccsen, mert két szép megmozdulásom alapján erőnyerő vagyok és nem kell játszanom. Azért csak jó lenne a jövő héten is szaladgálni egy kiadósat!

Sulley! Nálunk teljesen felborult a négerarány. Ha gondolod, Martins Indi igazolásával tolhatnád nálunk FEKETÉN. Hívj, ha érdekel és leboltoljuk! Patrick

Küldő:
Kluivert (Blackberry)
+432 655 767 342


1 komment

Címkék: szex buli meccs vereség

USA ellen kezdődik a tánc

2014.06.16. 11:30 Muntari

801761761_464442.jpgVasárnap délután megérkeztünk a focibajnokság helyszínére, ahol elsőként az USA csapatával labdázunk majd. Igazi ünnepre készülünk, és remélem, hogy a törzsfőnök pályára enged, mert a lefújás után mindenképp el szeretném kérni Obama mezét. Nagyon ki vagyok éhezve, hiszen lassan egy hete nem vadászhattam már ellenfélre, amikor is Miamiban egy edzőmeccsen lesimáztuk Dél-Koreát. Jordan Ayew a padról beszállva úgy hintette a gólokat, mint az UNICEF a segélycsomagokat a kis falumra. A csapat meg is jutalmazta a gólvadászt, és mivel köztudott volt, hogy Jordan még fehérszűz, fizettünk egy elefántcsont-színű orosz hölgynek, hogy lenyalja a sarat a bambuszáról. Szóval végülis elment ez az edzőtáborozás, de most már szeretném, ha zabolázatlanul és igazi tétre menően nyargalászhatnék.

Natalban szuper szállodában lakunk, ahol a kifejezett kérésünkre feltöltötték a padlót homokkal, hogy mezítláb is el tudjunk sétálni a kantinig. (Én továbbra is rettegek a homoki viperáktól, úgyhogy itt is stoplisban járkálok.) Azt is külön kellett jeleznünk, hogy nem nagyon van hely, ahova üríthetnénk, de percek alatt kiszedték a porcelán kutakat a csúszós falú szobákból és behelyeztek egy-egy cserjét. Kicsit még bepárologjuk a lakosztályokat, és tényleg teljesen otthonos lesz a hangulat. Ezúttal is Mensah a lakótársam, akinél rákérdeztem, hogy idén is tervezi-e, hogy nőnek öltözik. Ártatlan érdeklődésemre irtózatos haragra gerjedt, és egy nőstényoroszlán hevületével rám támadva üvöltötte, hogy vegyem már észre, ő nem John, hanem JONATHAN Mensah, és egyébként is halkítsam már le azt a szart, amit folyton nyomatok a youtube-ról. (Eszméletlenül rákaptam mostanában egy bizonyos Mr. Busta zenéjére. Meccsre menet is ezt a férfiállatot fogom hallgatni a buszon, hogy igazi harci lázba kerüljek.) Mensah-val azóta szerencsére rendeződött a viszonyunk: barátságunk jeleként kölcsönösen feketére festettük egymás lábkörmeit és üres pillanatainkban együtt követjük a VB-t. Már az első néhány napon is szemet szúrt néhány dolog:

 • A brazilok eléggé hurkák, nem is értem, hogy jutottak ki.
 • A spanyolok produkcióját látva vinnyogva kacagtunk és a földön fekve hemperegtünk.martins-indi-akkoord-met-schikkingsvoorstel-van-drie-duels.jpg Érthetetlen bohóc banda, akik annyira nem értik a modern foci lényegét, hogy képesek voltak Brazíliából fehér játékost igazolni. A hollandok szépen el is kenték a szájukat, és mostantól teljesen megérdemelten világbajnokok. A győzelem kulcsa szerintem Martins Indi játéka volt, akit nem lehetett összezavarni a spanyolok rata-tatájával, hisz meg se próbálta olvasni azt. A másik dolog, ami ezen a meccsen feltűnt, hogy piszkosul jól áll Kluivertnek a fehér ing! Mitagadás, Van Gaal mellett szépen kikupálódott, és már tollat is adnak neki, pedig az nem gyakori látvány néger ember kezében. Büszke vagyok rád Patrick!
 • Az ausztrálok ne várjanak túl sokat ettől a tornától, ha egyetlen aboriginal és/vagy tasmán ördög sincs a csapatukban.
 • Ezek a kameruniak szégyent hoznak a fekete kontinensre! Már azt sem értettem, hogy miért képes valaki pénzt kérni azért, hogy labdázhasson a VB-n, de a mexikóiak elleni teljesítményük után végképp lenézem őket. A két számmal nagyobb nadrágjuk kombinálva a két számmal kisebb, vadászattól edzett testükre tapadó pólójukkal még kifejezetten csinos. Az is teljesen rendben van, hogy imádják a zsugát és próbálnak kifejezetten öncélúan, minél kevesebbet gondolkodva játszani. Azt viszont nem tudom elfogadni, ha egy néger lusta a pályán és nem tud rendesen megkergetni egy csapat drogdíler indiánt.
 • Üdítő színfolt volt, hogy milyen elevenen szaladgált a britek afrikai támadósora. A bal szélen a vörhenyes játékosuk már rég ivószünetért könyörgött, pedig szellőléptű ében testvéreim még csak akkor lendültek bele. Állítólag sokat segített az akklimatizációjukban az is, hogy lehetőségük volt ingyen dolgozni a manaus-i stadion építésén. Az angolok helyében mindenesetre én biztos bevállalnám a háromnégeres támadójátékot a következő meccsen! Az olaszok viszont nagyon felelőtlenek voltak, hogy egyetlen négerrel álltak ki a dzsungel közepén; legközelebb könnyen megüthetik a bokájukat!
 • A francia csapat nagyon szimpatikus, hisz engednek fehéreket is rohangálni a pályán, és ennek ellenére eredményesek. Nagy kár, hogy nincs himnuszuk... Ha lesz egy kis időm, mindenképp megkeresem Afrika térképén, hogy hol is van pontosan ez a franciaföld.

Ma viszont már rajtunk a sor, és azért bevallom, egy kicsit izgulok a nyitó ütközetünk előtt. Még szerencse, hogy sikerült pár szót váltanom Balotellivel, aki megnyugtatott, hogy ő is így volt ezzel, de aztán az első szabadrúgásnál felszívta a spori által odafújt fehér vonalat, és onnantól habkönnyűnek érezte magát. (Ezt a tuti tippet majd én is alkalmazom, mert azt azért megígérhetem, hogy lesz szabadrúgás bőven...) Appiah törzsfőnök szavai is sokat segítenek ebben a stresszes időben. Ismét megerősítette, hogy nem nagyon lesz taktika és felhívta rá a figyelmünket, hogy mivel 2010-ben odahaza, Afrikában 2:1-re nyertünk az amerikaiak ellen, most egy döntetlen is elég a továbbjutásunkhoz. Szurkoljatok nekem drága rajongóim!!!

Sulley, drága muzulmán testvérünk! Ne feledd, hogy ezek a hitetlenek milyen véres kézzel bántak el Allah gyermekeivel! Nem sérülteket akarunk látni, hanem áldozatokat. Hozd el nekünk a skalpjukat és egy komplett leányiskolával háláljuk meg.

Küldő:
B. Haram (munkahelyi)
+235 417 632 234

 

Most csak ennyi. Legyél velük kemény, mint a bikacsök! Pusszantalak, drága feketenyuszkó!

MMS üzenet küldője:
Menaye bébike (otthoni)
+226 546 546 555
Sulley-Muntaris-wife-Menaye-Donkor.jpg


Szólj hozzá!

Címkék: hotel sms edzőmeccs

Az edzőtábor utolsó napjai

2014.06.10. 06:00 Muntari

Na, az van, hogy még mindig Miami-ban dekkolunk és kicsit uncsi az egész. Komolyan, teljesen elkeserítő, hogy egyetlen jó alakú bikinis mufflont sem láttam, ellenben tele van a környék kiéhezett, pénzeszsák nagymamákkal, akik az edzőtábor kerítésén át dobálnak nekünk banánt, meg mindenféle déli gyümölcsöt, volt hogy pénzt is. Egyik edzés végén a fák tövéhez rohant vizelni Asamoah Gyan barátom, de a bokrok tövéből két perverz vénasszony ugrott elő, hogy a bambuszát megfogják. Nagyon furcsa ez nekünk, hiszen ahhoz szoktunk hozzá, hogy mi riogatjuk az embereket méteres kékeresünkkel, de itt Miami-ban nagyon különös az idős fehérnép, szinte követelik a fekete viperák társaságát.

Az edzőtáborban természetesen sokat szaladgálunk, viszont Kwesi Appiah az utóbbi időben mindig beterel minket egy nagy terembe, ahol videókat nézegetünk az ellenfelekről és egyre többet foglalkozik a hergelésünkkel is. Nagyjából 2 hét alatt (én 1) az összes okostóni csapattag megértette, a törzsfőnök ilyenkor eligazítást tart, és ilyenkor nem kell felvenni a stoplist, meg a sípcsontvédőt, elég csak odacammogni melegítőben és hallgatni a dolgokat. Rajevac-nál mondjuk csak a 20 botütésért mentünk ilyen nagy termekbe, szóval érthető volt, hogy a keret nagy része fenntartással kezelte az új törzsfőnök kérését.

A héten végre azt is megtudtam, hogy Németország, Portugália és az USA lesz az ellenfelünk a H (?) csoportban. Hm. Eddig annyiban foglalkoztam ezzel, miszerint a németekről az a hír járja, hogy van köztük pár kályhameleg srác, szóval Essien-nel kitaláltuk, biztos ami biztos, a német meccsen a segglukunkra is ragasztunk majd leukoplasztot. A héten persze a nagy okoskodás közepette ezt ki is próbáltuk, sikerült is a seggtájéki szőrzetet magunk alól kifüstölni, szóval megy a fészkelődés, meg a röhögőgörcs Kwesi mester szózatai alatt.

sulley-ali-muntari-and-david-beckham-in-action-104074.jpg

Ma nagyon büszke voltam magamra, mert a nagyfőnök úgy kezdte a taktikai (?) eligazítást, hogy kivetített egy fényképet rólam még az interes időkből. Azt mondta, mindenkitől ezt várja és utána a képre mutatott pálcájával. A jelszó továbbra is "Kill! No catch", szóval senki se akarjon okosnégert játszani a pályán. Kwesi Appiah szerint Clerence Seedorf testvér az egyetlen néger a futballtörténelemben, aki a szaladgáláson túl finesszel nyúlt a labdához és nem csak a szagával, valamint buta szabálytalanságaival tűnt ki a többi közül. Ez utóbbi megjegyzésekor ismét engem hozott fel példaként a törzsfőnök, így ismét büszkén húztam ki magam. Nem árulok el nagy titkot - mondta így Appiah - a mostani csapatban a Seedorf-poszt betöltetlen marad...

Mikor már majdnem lecsukódott a szemem a mai megbeszélésen, történt még valami. Megjelent az ajtóban minden ghánai földevő bálványa, Sammy Kuffour, aki azt mondta, egy videót szeretne levetíteni nekünk így a vb előtti utolsó napokban. Sammy papa szülőföldünkről hozott egy felvételt, mely egy accra-i hátránnyal élő barátunkról szól, aki ugyanazt a földet ette egész életében mint mi, viszont sajnálatosan elveszítette egyik lábát, így nem lehet közöttünk és hát lássuk be, a csajok hajkurászásából sem tudja kivenni a részét...

A videó megtekintése után néma csend lett a teremben, kivételesen nem azért mert aludt a sok anyaszomorító néger. Hallottuk, a kameruni szégyennégerek keveslik a vb meccsekért kapott pénzt és még a repülőre sem akarnak felszállni. Tudtam, ez a videó az összes féleszű csapattársamra hatott és innentől kezdve Appiah mesternek nem kell minket motiválnia, tudjuk a dolgunkat. Ígérhetnek nekünk 20 érett zsiráfnyakat, akár 50-t is, mi ugyanúgy fogunk hajtani. A videó végeztével Appiah szétzavart minket, mint kezdő pásztor a gnúcsordát, mondván menjünk gondolkodni. A szobámba visszamenet persze már ott várt Balo papa mms-e, mondván feltöltött valami az Instagram-ra, nézzem meg. Egy másik sms pedig Adriano-tól jött, kérdezve, hogy hoztam-e elég toblerone-t a reptérről, amivel majd a szambatáncos punettiket fogjuk megtömködni. Hogy gondolkodhatnék én ilyen közegben? Gondoltam, az egész napi testi-lelki feszkót levezetem az új Shakira-klipre való recskázással, de az sem ment. Kezdem azt gondolni, hogy ez a nem trimmelés is rossz irány.

A BalatonSound karszalagra néztem, majd az egylábú ghánai cimbire gondoltam. Igaza van Appiah törzsfőnöknek, "Kill! No catch!", és ezt már a dél-koreaiak ellen az utolsó edzőmérkőzésünkön is gyakorolhatom. Ismét fürdés nélkül tértem nyugovóra.

balo.jpg


Szólj hozzá!

Címkék: sms feszültség kerethirdetés

Úton a Copacabana-ra

2014.06.06. 07:22 Muntari

YOLO, kedves Naplóm, YOLO! Tudom, hogy rég nem írtam már, de most annyira fel vagyok pörögve, mint mikor Balo papával dianás cukorkákat roppantottunk szét a farunkban, aztán (alul) félmeztelenül turistákat riogattunk a Piazza del Duomo-n!

Repes a lelkem, hogy megint közeledik ez a vidám focibajnokság! Fel is idéztem, hogy mi minden történt velem négy évvel ezelőtt, és néha bizony egészen meghatódtam. A BL győzelem emlékei konkrétan könnyeket csaltak a szemembe, pedig utoljára akkor sírtam, amikor születésemkor a falu sámánja az égbe emelt, apám pedig egy gyors mozdulattal hátrarántotta a fitymámat - és persze a sajátját is. Pazar pillanat volt!

Rengeteg minden történt ám az elmúlt négy évben. Sokkal érettebb lettem én is; a menedzserem szerint már nem is annyira brie szagom van, mintsem parmezán, és végre látszik rajtam, hogy meg se próbálok gondolkodni a pályán, ami óriási előny négerposzton. A legeslegfontosabb változás viszont, hogy Kwesi Appiah személyében végre fekete törzsfőnöke van a válogatottnak.

402735_heroa.jpg

Rajongok a bölcs vezérért, akinek olyan szépen ragyog az ében bőre, mint új gazdám, Galliani bácsi cipője, miután fényesre suvickoltam. A korábbiakhoz képest nagy változás, hogy értem a szavakat, amiket Appiah makog, és ő a fehér nagyfőnökökkel ellentétben nem használ ostort, valamint nem sértődik meg, hanem kifejezetten örül, ha beleköpünk az orrlyukába. Az mondjuk egy kicsit hányzik, hogy edzés és meccs után nem osztogat jutalom nyalósót azoknak, akik a legügyesebben nyargalásztak. (Ez José bácsinak egy igen tiszteletreméltó szokása volt az Internél.) A kezdet persze a főnégerrel se volt könnyű, mert a fejébe vette, hogy kéthetente összehívja Ghána valamennyi törzsének legügyesebb kókuszkergetőit és megtanít nekünk valami "tolódásos védekezést". Ilyenkor összegyűltünk 30-40-en, a falu apraja-nagyja minket bámult, miközben Kwesi össze-vissza rángatott, meg pakolgatott minket a szavannán. Aztán az egész megbukott, mert a külföldön játszók gyakran bilinccsel és láncokkal a lábukon érkeztek az összetartásra; a rivális törzsek tagjai egymást kergették és megpróbáltak minél nagyobb darabot kiharapni a másik combhajlítójából; megint mások pedig leültek földet falatozni és kis gödröcskéket rágtak a kijelölt pályába. Azóta szerencsére nincs taktika, kedvünkre szaladhatunk a pályán, és Appiah azt is engedi, hogy bikázzunk. Alig várjuk már, hogy Brazíliában is megkergethessük az ellenfeleket!

Adriano egyébként sokat mesélt már nekem erről a brazil országról. Állítólag arrafelé olyan kemény és gömbölyű a lányok púzója, hogy gleccserként omlik le róla a kokain; a föld pedig igazán porhanyós és zamatán érződik elődeink munkája.

copacabana.jpg

Van ott valami Copacabana is, amit aranyszínű homok borít, és a brazil négerek ott tanulnak meg focizni. Ezt nem teljesen értem: akkor most homokos pályán fogunk játszani? Borzasztóan félek tőle, hogy a homokban kígyók vannak, úgyhogy én bizony ott is élesben fogom nyomni. Adri papa csak annyit tanácsolt, hogy ha bambuszra húzok egy punettát a parton, akkor azért vigyázzak, mert könnyen a kupak alá pofátlankodnak a homokszemcsék, amik aztán nagyon sercegnek és karcolnak. Bármi is lesz, várom már! Meg is fogadtam, hogy mostantól a VB végéig nem trimmelem a fanszőrömet. A természet szépen el is kezdte visszafoglalni az oszlopot meg a két követ. Utóbbiak már most úgy néznek ki, mint két pompás rambután, és úgy általában mindenhol szépen burjánzik az esőerdő.

10-rambutan-lgn-44231419.jpg

Azért azt nagyon remélem, hogy július 10-ig végzünk, mert aznap már csapatni szeretnénk a Balaton Soundon Balóval. Meg is egyeztünk, hogy mindketten a tavalyi soundos karszalagunkban játszunk a VB-n, hogy egy percre se feledjuk a YOLO életérzést és azokat a krézi pillanatokat, amikor rávodkaszódáztunk a seduxenre. Idén is kőkeményen oda akarjuk majd tenni magunkat. Ez a kis Palvin Barbara például úgy meg lesz ott hajtva, mint az őseim az észak-amerikai vasútvonal építésén. BOOYAH!!!


Szólj hozzá!

Címkék: feszültség

Ébenfekete álomtizenegy

2010.07.14. 07:30 Muntari

Tudom, régen nem írtam, de nagyon nehéz volt feldolgozni a kiesésünket. Nem értettem azt se, hogy miért az a hajráfos Barbie baba Forlán kapta a legjobb játékosnak járó díjat, amikor én sokkal messzebbről rúgtam gólt a VB-n. Már-már azon gondolkodtam, hogy felhagyok a labdarúgással és visszamegyek a falumba zebrát nyúzni, amikor Vlad, a menedzserem átküldte az egyik híres sportmagazin által összeállított álomcsapatot, amiben én is helyet kaptam. Annyira boldog vagyok! Újra van kedvem szaladni és labdázni!

Kingson - Soha a büdös életben nem fogjuk megtudni, hogy Kingson vagy Kingston-e a becsületes neve. A precíz afrikai anyakönyvezési szokásoknak köszönhetően az sem kizárt, hogy a ghánaiak rossz embert vittek el a VB-re. Az európai skálára lefordítva minimum 45 éves kókuszkapkodó mindent tudott, amit Peter Rufai óta elvárunk egy néger kapustól. Parádés reflexmozdulataival és bravúrjaival sokszor egyedül tartotta a Fekete Csillagokat, de láthatóan rettegett a Jabulanitól, ezért megfogni nem nagyon merte, inkább csak paskolta. Özil és Forlan góljánál aztán bájosan integetett, mint ősei a Louisianába tartó hajóról. A negyeddöntő büntetőpárbajában dülöngélt becsülettel, de nem akadt el benne egyetlen lövés sem. Ha tudná kezelni a számítógépet és ismerné az internetet, talán nem ő lenne az egyetlen labdarúgó, aki nem tudja, hogy az őrült Abreu szeret panenkázni.

Jerome Boateng - A jobbhátvéd posztjára nagy eséllyel pályázott az elefántcsontparti Eboué, de róla kiderült, hogy valójában nem is szerecsen, hanem koreai. Szerencsére méltó helyettese lehet a Fritzföldről érkező Boateng, akiről az első pár meccsén nem lehetett eldönteni, hogy azért bámul maga elé bambán, mert nem érti, miért játszik a (fél)testvére másik ország csapatában, vagy azért, mert rohadtul zavarta, hogy jobblábasként balbekket kellett játszania. Az ellenfelek egészen a bronzmeccsig 7-8 emberrel támadtak az ő oldalán, és még Maradona is kiszopta a rózsafüzéréből, hogy ki a fék a német csapatban. Uruguay ellen aztán átkerült a jobboldalra, és szemmel láthatóan felszabadultan és boldogan szaladgált a számára komfortos poszton.

John Mensah - A VB alatt olyan pletykák kaptak szárnyra, melyek szerint a tagbaszakadt középső védő valójában nő, de ez Caster Semenya hazájában nem érte el az emberek ingerküszöbét. Amikor épp nem volt sérült, sziklakeményen takarított, és a mérkőzések utáni mezcseréknél az is feltűnő volt, hogy ilyen felsőtesttel nemhogy az all star csapatban, de a Balaton Soundon is megállná a helyét. Szegény Jennyvel Johnnyval aztán az uruk elleni negyeddöntőben jól kibabráltak a társai, mert a büntetőrúgásoknál nem szóltak neki, hogy lövés előtt neki szabad futni a labdának.

Rigobert Song - A szelidíthetetlen oroszlánok legendája a VB idején ünnepelte 34. születésnapját. Posztjából adódóan nem sok esélye volt rá, hogy úgy búcsúzzon, mint a 42 évesen is gólt kaparó Milla apó, ezért - nagyon bölcsen - a külsőségekre helyezte a hangsúlyt. A futballszerető közvélemény neki köszönhetően gazdagodott egy olyan vizuális élménnyel, amire Abel Xavier eltűnése óta volt kiéhezve. Rigobert az egyetlen játékos, akinek nem a pályán nyújtott teljesítménye, hanem elegáns, mégis szexi  fizimiskájából fakadó marketingértéke miatt szavaztunk bizalmat.

Braafheid - A holland csapat első hat meccsén egyetlen percet sem játszott, aztán a döntőben bejött van Bronckhorst helyére balbunkóba és no look passzával azonnal helyet követelt magának a menedzserek noteszében. Egy lágyan érkező beadásnál addig lamentált, hogy a labdát vagy az ellenfelet figyelje, amíg a Jabulani végül ráesett a kocka élére, és helyre kis hazaadás kerekedett a dologból. Szegény Edson jól láthatóan azt se tudta, milyen rendezvényen van. Az ezüstérem méltó helyen van a nyakában, hisz megdolgozott érte. 

De Jong - Egészen a döntőig csak annyit tudtunk róla, hogy az ő helyén játszott az a játékos, akit egy díjnyertes formagyakorlat keretében ollózott álcsúcson az uruguayi Cáceres. A spanyolok ellen aztán kifejezésre juttatta, hogy elege van a szürke eminenciás szerepéből, és nem adja ingyen Van Bommelnek a németalföld legbrutálisabb vadparasztja címet. Ha valaki tudja, milyen billentyűkombinációval lehet előcsalni Mortal Kombatban a Xabi Alonso mellkasán elhelyezett rúgást, ne habozzon megküldeni szerkesztőségünknek! Görbe Nórának pedig sírva könyörgünk, hogy egy "Híííííííííííí-jjjjjjjjjjááá!" alászinkronnal tegye autentikussá a jelenetet.

Felipe Melora hazája válogatottjában ugyanazt a szerepet osztották, amit a Juventusban egész szezon alatt nagy sikerrel alakított: ő volt a szerencsétlen balek, aki a csapat kiábrándító szereplése után egyszemélyben elnyeli a szurkolók gyűlöletét. A hollandok elleni negyeddöntőben ugyan majdnem kiesett szerepéből (zseniális gólpaszt adott Robinhonak), de aztán csusszantott egy leheletfinom öngólt, majd földbe taposta Robbent, mint a búrok a feketék jogait. Brazíliában a szurkolók a repülőtérről a cukornád ültetvényekig kergették. Mindenkinek az lesz a legjobb, ha ott is marad.

Tioté - Az álomtizenegy talán legsötétebb játékosa, és ezt mindenki értse úgy, ahogy szeretné. Az viszont tény, hogy mind kinézete, mind a "Kill, no catch" elméleten alapuló játékfelfogása tökéletesen alkalmassá teszi arra, hogy labdarúgó karrierje teljesen reménytelen építgetése helyett a jövőben inkább szomáliai kalózként, vagy egy katonai junta népjóléti minisztereként tengesse életét. Az Elefántcsontpart - Brazília mérkőzésen látott vérszivattyú élharcosa bebizonyította Elanonak, hogy a sípcsontvédő egy teljesen felesleges, mihaszna viselet. Daniel Alves ezúton köszöni a játéklehetőséget, a narancsmezes kollegák pedig a tiszta utat a döntőig.

Muntari - Mértékadó szaklapok nemrég még úgy írtak róla, mint aki "úgy nyúl a labdához, mint Kaká, s úgy harcol, mint Edgar Davids". Az Interben aztán teljesen elkanászodott és rálépett arra az útra, amelyiken Paul Gascoigne is elveszett néhány éve. Manapság már inkább őrült bulizási szokásairól, valamint a szövetségi kapitánnyal való vitáiról hírhedt. Ayew eltiltása és Muslera koordinációs zavara mentette meg attól, hogy a 2010-es VB kapcsán ne csak Lamborghinis frenkizése és a németek ellen bemutatott balotelliskedése maradjon meg az emberek emlékezetében. Uruguay ellen a Kígyó térről suhintott gólt, és ha nem cserélik le, nyilván ellökdöste volna Asamoah Gyant a tizitől, Ghána pedig elődöntős. A kiesés után nyoma veszett. Utoljára a Balaton Soundon látták, amint félmeztelenül dobozol Paul Kalkbrenner zenéjére és közben azt üvölti, hogy 'BOOYÁ'!

Asamoah Gyan - A VB előtt sokan azt mondták, hogy a ghánai csapatból egy Drogba vagy Eto'o szintű befejező csatár hiányzik majd ahhoz, hogy maradandót alkossanak. Nem ez hiányzott, mert Eric "az angolna" Moussambani óta nem láttunk fekete bőrű embert úgy küzdeni, mint amit Asamoah Gyan produkált spiccékben. Ha berúgja azt_a_bizonyos tizenegyest a 121. percben, akkor most ő Afrika hőse, és élete végéig Chiquita banánban fürdette volna a ghánai állam. Így viszont a VB-n lőtt három gólja és a tizenegyespárbajban tanúsított tartása csak az afro Roby Baggio címre és egy black all star tagságra jogosítja.

Yakubu Aiyegbeni - A nigériai csapat olyan burleszk filmekbe illő szerencsétlenkedést mutatott mindhárom mérkőzésén, hogy akkor se tévedhettünk volna, ha Zsíros Anna csukott szemmel sorsol ki közülük valakit az álomtizenegybe. Az Everton labdarúgója azonban még ebből a csapatból is ki tudott emelkedni azzal, hogy szemmel láthatóan hiányzott az edzésről, amikor a "fordítsd ki a bokád és nagy felülettel találd el a labdát" aranyszabályt tanították. Dél-Korea ellen - az üres kaput és a Yakubu felé vánszorgó labdát látva - társai már a gólörömnél előadandó törzsi táncra készültek, de Aiyegbeni meghúzta a váratlant, és egy könnyed mozdulattal elpasszolta a labdát a hétméteres célterület mellett. Amokachi, Amunike, Jay-Jay Okocha emlékére és az ilyen jelenetek miatt is kérjük a nigériai kormányt, hogy mégse szüneteltesse 2 évre a válogatott szereplését.


1 komment

Címkék: álomcsapat vb2010

Molnár Anikót gnúpörköltnek főzte meg a ghánai csapat

2010.07.06. 11:18 Muntari

Na, ne is szépítsük! Ramaty állapotban vagyok. Kiestünk. DE HOGYAN? Nem is értem, hogy miért rúgtunk annyi 11-est, mikor nem is volt semmilyen szabálytalanság. A mérkőzés óta nem bírok aludni és igazából a bulizás sem érdekel. (Adripapát vissza sem hívtam, pedig sejtem, miért hívott.) Éjjelente csak bőgök és bőgök. Tegnap már annyira készen voltam, hogy engedtem, hogy éjjel John Mensah az ágyamba bújjon és összeölelkezve aludtunk. Csak a gólomra tudtam gondolni, az volt a egyetlen mentsváram, meg az érzés, ahogy belebikázok a Jabulaniba. Az első labdaérintéseim jutottak eszembe, meg az, amikor a falumban az edzésen Nkawu edző úr inkább adott egy labdát, hogy azt rúgdossam az orrszarvú oldalának, csak ne zavarjam az edzést.

Az utolsó szállodában töltött esténken viszont úgy gondoltam, elég már a szomorkodásból. Hiszen mégiscsak ott vagyunk a világ 8 legjobb csapata között! Ráadásul a FIFA-tól még kaptunk egy csomó dezodort és tusfürdőt is! Rajevac mester is azt mondta, végre mintanégerek voltunk. Remélem, látom még a Mestert, de ő már hazautazott és állítólag senkit sem ölelt meg a csapatból búcsúzáskor. Vigasztalhatatlan volt ő is, éjjelente állítólag álmában kiabálta, hogy "nem, nem, nem akarok még egyszer bemenni abba a büdös öltözőbe...". Nem tudtuk ezt az álmot mire vélni. Na, mindegy.

Képzeljétek, tegnap levelet kaptam a Mammától. Nem volt benne sok minden, csak egy marék homok a falvamból, valamint egy recept. A RECEPT. A gnúpörkölt receptje. Azt mondja, nézzük csak, mi is kell hozzá... Bazdmeg, honnan szerzünk gnúhúst? Aztán Kingston kibökte, hogy emlékszik, az ő szülőfaluja melletti törzs néha emberhússal helyettesítette a pörköltben a húst. Tegnap állítólag a szállodánk éttermében találkozott egy nagydarab, biflapicsájú szőke csajjal, aki jelenleg itt felszolgáló, de minden vágya, hogy egyszer híres színésznő legyen. Vagy orvos. Vagy a médiában akar dolgozni. Valami Anikau. Na, ez mondjuk ki a faszt érdekel. Sokkal fontosabb, hogy a terv az volt, elcsábítjuk, majd valahogy belevarázsoljuk a kondérba és rendezünk egy klasszikus ökörsütést. Azaz gnú híjján ez a cula lesz a pörkölt cupákja. Eleve a Mamma se mondta soha, hogy a gnú helyett ne lehetne embert beletenni a pörköltbe. Különben is: most nincs idő a Mammával egyeztetni!

Lementünk ehhez a picsához, aki nálunk is rosszabbul beszélt angolul, de olyan vállai voltak, hogy nem tudtam másra gondolni: lakmároznunk kell belőle. Kingston órákig mesélt neki Afrika gyémántkészletéről, meg egy új plasztikai műtétről, az ánuszfehérítésről, a csaj pedig csüngött Kingston makákó ajkain. Én ezt már annyira untam, hogy mikor megkérdezte, hogy nem iszok-e valamit, nemes egyszerűséggel lefejeltem. Minek húzzuk az időt, hát nem? Fél óra múlva már eszméletlenül fortyogott a kondérban. Jaj, annyira hiányzott már nekem a tábortűz körüli ugrálás, a sátrakból kiszűrődő női sikítások, a párzási rítus. A tábortűz itt is van (a szoba közepén), de fűszoknyát csak Johnny Mensah vett fel, aki egyébként már Jenny-nek szólíttatja magát. Egyetlen incidens zavarta csak meg a főzőcskézést, mikor Asamoah Gyan bele akarta vetni magát a kondérba. Annyira a lelkére vette szegénykém azt a kihagyott 11-est, fejjel már félig benn is volt a kondérban, úgy kellett kihúznunk, mint egy répát (Jenny eközben persze teljesen másra startolt rá).

A szőke cula alig fért bele a kondérba, jól megtömködtük, de valamije mindig kilógott. A tűzhöz téptünk egy kis parkettát, hogy jól átsüljön a húsa. Hát, valahogy így zártuk le a Dél-Afrikában töltött szép időszakot. Szótlanul csámcsogtunk, sokat ölelkeztünk és a szokásos makogás mellett azért táncot is lejtettünk. A tüzet persze a bambusztömlőinkkel spricceltük szét, a kis őserdőm jól meg is pörkölődött, amíg elől volt a bráner. Az est végére még Asamoah Gyan is jókedvre derült, mikor Jenny engedte, hogy hurkásra csapkodjuk a púzóját. A zsúr végefelé én már nagyokat sóhajtoztam... Képzeletben a kis falvam melletti domboldalon ültem, fűszállal a számban. Jaj, mi lesz velem? Válasszam apám szakmáját és legyek én is gnúvadász? Térjek vissza a szülőfalumba, vagy menjek vissza az Interbe és engedjem, hogy a Materazzi minden edzésen megalázzon? Mit mondana Adripapa, ó, bárcsak itt lennél, drága barátom... Valami majd csak lesz. Most például búcsúzásképpen kicsapom az emeletes ágyon. Fúj, Jenny, te meg mit csinálsz?!!


Szólj hozzá!

Címkék: vereség vb2010

BOOYA!!!

2010.06.30. 11:32 Muntari

Egy csomó dolgot nem értek ezen a világbajnokságon... Megmérkőztünk például ezzel a fura germán válogatottal, akiknél többféle embert lehetett látni, mint az accra-i piacon. A legtöbbjük mondjuk ilyen átlátszó bőrű vörhenyszörny volt, akiket Ghánában biztosan nem engedne a napra az anyukájuk, de volt köztük néhány muszlim testvér is. (Rajevac figyelmeztetett is minket, hogy a hatos meg a nyolcas tutira megpróbál majd aranyláncokat meg vizipipákat ránksózni, de ne vegyünk tőlük semmit, csak a Jabulanira figyeljünk.) Meglepettségem csak fokozódott, amikor az edzőjük - aki egy különösen finom ember - kedves stílusban megkért minket, hogy adjunk nekik kölcsön egy ereje teljében lévő földevőt balbunkóba, mert már nincs ideje kiugrani a piacra egyért, nálunk meg úgyis több van, mint amit az ország vízkészlete elbír. Át is passzoltunk nekik egy Boatenget, mert nekünk abból kettő volt, és amúgy se olyan szép ébenfeketék, mint ami egy igazi aranyparti csillagtól elvárható lenne. Node a lényeg, amit azóta se kapiskálok: végül kikaptunk Germánországtól, a csapattársaim mégis riszálták a feneküket örömükben, Blatter úr pedig gratulált és közölte, hogy továbbra is enged minket játszani a bajnokságában. Ilyenkor mi van? Miféle fekete mágia ez?

Szerencsére nem sok időm volt ezen rágódni, mert már a száraz évszakban lezsíroztuk Adripapával meg Balotellivel, hogy a csoportmeccsek után elmerülünk a dél-afrikai éjszakában. Úgy vártam a múlt pénteki napot, mint gyermekkoromban az élelmiszer segélyszállítmányokat! Igen alaposan készültem a portyára: hetekig nem bokszoltam a focicsukám, hogy legyen elég paszta, amivel kifényesíthetem magam; a meccsek alatt pedig agyagedénybe gyűjtöttem a srácok sercintését, merthát kellett a gél a toll belövéséhez. Nem akarok arcoskodni, de a buli estéjén még a milánói divatbemutatós formámnál is szexibbnek éreztem magam, pedig már ott is igazi piperkőc néger voltam:

A buli ismét őrületes volt, bár csak kicsivel emlékszem többre, mint a BL győzelem utáni mulatságból. Ez a terrorista Adriano készült valami huncut dologgal, és az utcácskát, amit Pandev meztelen fenekéről szívtunk legutóbb, megbolondította egy kis puskaporral.  Huhh, ez az elegy aztán beütött, mint a ghánai famereknek a '90-es kakaóár zuhanás! Letévedtünk valami 'Boer Bar' nevű helyre, ahol Van Bronckhorst, Heitinga és Elia kivételével ott volt szinte a teljes holland csapat. Ők is igencsak feldobottnak tűntek,  mert félmeztelenül táncoltak és Davids mezeket égettek. Próbáltunk mi is becsatlakozni a csörgésbe, de valamiért nem örültek nekünk, és jelezték, hogy Mandela brigádjának a szomszédos 'Mixed Zone'-ban a helye, úghogy pattanjunk, mielőtt bajunk esik. Balotelli persze egyből ráizgult egy kis hirigre és "most kiharapom az epédet, te széthipózott tulipánbaszó" kiáltással indult meg Kuyt felé. Szerencsére a mindig higgadt Adripapa még időben közbelépett és átterelt minket egy másik egységbe, ahol a legkülönbözőbb színű és formájú egyedek között megláttuk a régóta becserkészni kívánt vadakat, az észak-koreai küldöttség tüzelő nőstényeit. Legszívesebben egyből rájuk ugrottam volna, de Balotelli azt javasolta, hogy vegyük elő az okos amerikai rapper tekintetünket, gizdán támasszuk a bárpultot, és várjuk ki, amíg a kis csacsi antilopok maguktól besétálnak az oroszlán szájába.

Valamit tudhat ez a Mario, mert legyeket megszégyenítő sebességgel szállt rám egy némber, aki a koreai nép 1.456.785 számú leányaként mutatkozott be. A kis barátnője Balotellinek jutott, a lúzer Adripapa meg elkeseredetten próbált alkudozni, hogy valamelyikünk vegye már be egy klasszikus ökörsütésbe. Én azonban egyedül akartam elbánni a prédámmal, és így is tettem. Különlegesek ám ezek a koreai nők, mert a vuvuzela tokjuknál van egy érzékeny kis pöcök, amit mi afrikaiak általában kinyisszantunk a lányokból. Egyáltalán nem értem, hogy Ázsiában miért hagyják ott ezt a valamit... Azért én is tudtam ám neki újat mutatni! Sokan hiszik ugyanis a nemzőpálcámra, hogy az egy igazi húsbambusz, aztán van ám riadalom, amikor kiderül, hogy valójában VÉR. 1.456.785 is összerezzent, amikor meglátta az agyart, és behatolásnál kigúvadtak a kis mandulaszemei, mint egy ánuszon dárdázott impalának. (Bevallom, ez a szokatlanul szűk folyosó kicsit törte is az ormányom, mint a bütykömet az új neonsárga focicsukám.) Az igazi szűkölés azonban csak akkor jött, amikor elővettem a tarsolyból a tradicionális ghánai 'BOOYA' figurát: a vuvuzelát ilyenkor becsúsztatom az egyetlen helyre, ahol nem hallatszik az idegesítő hangja, a golyszlikat pedig berámolom a pupu barlangjába, aztán egyszerre kirántom őket. Ezt imádta a kis némber, és elcsukló hangon mondogatta, hogy jobban imád, mint valami Kim Ir Szent. Innentől már én is csak pár percig bírtam, és beterítettem kókusztejjel, ő pedig belemártotta mutatóujját az anyagba, és ébenfekete mellkasomra egy gyönyörű ötágú csillagot mázolt szeretete jeléül...

Szombat délután Mensah ébresztett azzal, hogy mindjárt meccsünk van az amerikaiak ellen. Megpróbáltam gyorsan összekapni magam, de a koponyámban trappoló orrszarvúcsordát szinte lehetetlen volt kikergetni. Mensah is feszültnek tűnt és azt süvöltötte, hogy ha legközelebb rókákat sétáltatok, ne a flitteres koktélruhájába töröljem a buksza számat. Egyáltalán nem fogtam, hogy miről hadovált. Állítólag az esti körletellenőrzésen Rajevac is észrevette, hogy üres az ágyam. Hiába alakítottam Sulley formájúra a paplanom és a párnám, az Öreg azt mondta, túl friss a levegő, tuti nem vagyok a közelben. Persze megint nagyon kiabált velem a Mester, főleg miután a stadion felé menet kitettem egy színes ásítást a busz ablakán. Már meg se lepődtem, hogy ismét a kispadon találtam magam, de ezúttal nem bántam, mert legalább közel voltak az ásványvizes palackok. Annyira rosszul voltam, mint mikor Mammma egyszer romlott gnúhúsból készített pörit. Képzeljétek, szaladgálni se volt kedvem! A hosszabbítás utolsó 7 percére így is be kellett állnom, de ennél többet nem is bírtam, és a lefújás pillanatában elterültem a gyepen. Nagyon nem örültem neki, amikor az az idióta Asamoah Gyan rámvetette magát, borzasztóan ölelgetett, és csak annyit ordított a fülembe, hogy: BOOOOYÁÁÁÁ!!!

Hé Tesó! A tiednek is farka volt? Ez valami koreai sajátosság vagy ezt benéztem, mint Larrionda Lampard gólját?
Csao: Balo
Küldi:
Mario (ceges)
+39 335 55 38062


6 komment

Címkék: szex buli vb2010

Eboue tud koreaiul

2010.06.29. 13:00 Muntari

Hát, gyerekek, hihetetlen ez a VB. Ennyi náció és mind-mind olyan sokszínű. Nagyon érdekes, most szembesülök azzal is, hogy mennyi fehérkenyér nép van és az emberek többsége nem is szereti az afrikai gyümölcsöket. Én meg kétpofára habzsolom őket, azaz habzsolnám, mert a cifra fosás azért rendre megnyomja a belem alarm gombját.   

Na, mit is akartam mondani? Ja, azt, hogy elkezdtek tetszeni nekem ezek a koreai csajok (pénteken kiszöktem a szállodából és egyet le is kúrtam, de erről majd később...), de nem értem a nyelvüket, teljesen másképp makognak, mint mi, ghánaiak. Persze, igazából a sikításuk érdekelne már, nem részletezem mekkora már megint a herefeszültségem. Fel is hívom öreg csonti haveromat, Eboue-t, ő láthatóan eléggé virgázza a koreai szpíkinget.

Anyongi kasibsio! 


4 komment

Címkék: edzőtábor vb2010

Beleköptem Rajevac orrlyukába

2010.06.23. 10:35 Muntari

Bevallom őszintén, kicsit csalódott vagyok az eddigi csoportmeccsek után. Sokkal többet szerettem volna játszani. Tele vagyok energiával, Rajevac viszont folyton csak azt hajtogatja, hogy üljek nyugodtan a kormos seggemen. Mindig talál valami kifogást, ami miatt megfoszt a labdázás örömétől. A szerbek ellen például azt találta mondani, hogy nem engedhet egy ilyen koordinálatlan bikát a honfitársai közelébe. Érthetetlen. Gyerekkorom óta folyamatosan kezdő voltam az összes csapatomban. A Konongo Slaves utánpótlás csapataiban például mindig 2 korosztállyal feljebb játszottam, mert már kis lurkó koromban olyan túlfejlett húsbambuszom volt, hogy serdülő háromban sikítva menekültek csapattársaim az öltözőből, amikor meglátták. Bár talán azt se szerették, hogy gyakran levizeltem őket, amikor zuhanyoztak. Pedig nekem apukám azt tanította, hogy a víz nagyon drága dolog, és a pisi jobban fertőtlenít.

Szóval a lényeg, hogy teljesen befordultam a kevés játéklehetőség miatt, úgyhogy felhívtam Anelkát, mert egyrészt ő ránézésre is egy igen bölcs, többdiplomás csúcsnéger, másrészt mindig engedik jó sokat játszani, tuti van valami bevált receptje. Nagyon rendes volt és elmondta, hogy milyen szófordulatokkal kedveskedjek a tréneremnek, miként viselkedjek az öltözőben, illetve bátorított, hogy többet hordjam a piros-fehér kockás meg a "Justice for muslim brothers in Kosovo" feliratú pólóimat edzésen. Anelka minden egyes szavát megfogadtam, elhatároztam, hogy stréber néger leszek, mégis csalódnom kellett...

Az ausztrálok elleni összecsapás előtt ezúttal nem volt mágnestáblás elemzés. A kapitány csak annyit mondott, hogy az ellenfelek erszényesek, mi pedig főemlősök vagyunk, úgyhogy csak engedjük dolgozni az evolúciót 90 percig. Legnagyobb szomorúságomra engem megint a kispad felé terelt. Nem akartam elhinni! A szállodában az európai vendégek mindig engem kérnek meg, hogy vigyem fel a bőröndjüket a lakosztályukba, de Rajevac még ebből sem veszi észre, hogy mennyire hasznos vagyok. Totál kiborulva ültem a kispadon a látens ratyi John Mensah mellett, amikor megszólított az egyik ausztrál cserejátékos. Nagyon laza figura volt, a címeres mezhez pálmafás bermuda gatyát húzott. Állítólag valami szörfös, és a strandról rángatták be a válogatottba, mert nem tudtak összeszedni 23 épkézláb focistát. Azt mondta van még a keretükben úszó, bumerángos ibó struccvadász, brit rab és egy koala mackó is. Jól összespanoltunk, és még azt is megengedte, hogy belepippantsak abba a nagy trombitába, aminek a jókedvét köszönhette.

Ekkor a távolból meghallottam a szövetségi kapitány hangját: "Sulley, melegíts!" Végre beállhattam játszani!!! Ettől a ténytől és az ausztrál srác varázsszerétől teljesen bepörögtem. Azt se tudtam mennyi az eredmény, csak lelkesen loholtam a pályán és hangosan felkacagtam, amikor hozzáérhettem a zsugához. Jókedvemet az zúzta porrá, amikor a meccs végén szóltak, hogy nem nyertünk az auszik ellen. Őrült haragra gerjedtem, és mindenkit lehordtam az öltözőben. Kingsont, aki kókuszokkal marha ügyes, de ehhez a Jabulanihoz úgy nyúl, mint a forró orrszarvúszarhoz. Asamoah Gyant, aki annyira botor, hogy nem tudja, nemcsak akkor szabad a kapuba rúgni a labdát, ha előtte a sípos bácsi lerakta arra a fehér pontra zsiráfnyaknyi távolságra a gólvonaltól. Annant, aki csak azért van a csapatban, mert Kofi nevű nagybátyja valami celeb. Szóval mindenki kapott egy ún. Muntari csomagot, amit nem raktak zsebre! De nem ám!

Egyedül a Mesterre nem voltam mérges, mert végre beengedett a pályára. Annyira túláradt bennem a boldogság, hogy ősi feketeafrikai szokás szerint mutattam ki hálámat: jobb kezemmel megmarkoltam a gigáját, bal tenyérrel hátratoltam a homlokát és beleköptem a orrlyukába. Legnagyobb meglepetésemre Rajevac nem fogadta kitörő örömmel közeledésemet, sőt, roppant feldúltnak tűnt, és azt is észrevettem, hogy a halántékán megjelent egy olyan ér, mint ami a bambuszomon van. Már  megszoktam a folyamatos ordítozását, de most olyanokat kiabált nekem, hogy takarodjak vissza a struccfészekbe, ahonnan elhurcoltak a gyarmatosítók és csókoljam szájon az ebolás rokonaimat. Egyáltalán nem értem miért volt ilyen indulatos! José bácsi engem is számtalanszor leköpött az Inter öltözőjében, és én mindig büszke voltam rá, hogy ennyire szeret. Balotellivel egy kicsit versengtünk is, hogy melyikünk a 'Special One' házikedvence... Szorgalmasan gyűjtöttük a sercintéseket. Szóval komolyan nem értem, hogy milyen féreg rágja belülről ezt a keserű szerb figurát. Vasárnap már nem is szólt, hogy megint mi játszunk és meccsünk van a brazilok ellen. Nagyon rosszul esett ám, amikor láttam, hogy nem vehetem ki a részem az cukorültetvényesek faragásából. Mindegy. Fosson be ez a botcsinálta törzsfőnök! Úgyis tudom, hogy csak azért választották őt szövetségi kapitánynak, mert nem volt más jelölt, akinek meglett volna az összes kötelező és javasolt védőoltása.

Egy dolog biztos: a németek elleni utolsó csoportmeccsünk után elmerülök az éjszakában Adripapával és Balotellivel. Ha továbbjutunk, akkor ünneplünk, ha kiesünk, akkor bút felejtünk! A mordály a lábaim között már csőre töltve, szerintem az észak-koreai sunák is alig várják, hogy elsüljön...


9 komment · 1 trackback

Címkék: meccs feszültség vb2010

Playboy interjú

2010.06.19. 07:40 Muntari

Képzeljétek, interjút készített velem a Playból! Most küldték el a cikk várható tartalmát, szerintem tök jól sikerült. Abban a számban jelenik majd meg, amelyiknek a meztelen Whoopi Goldberg lesz a címlapján, de Ti már most olvashatjátok. Remélem a ghánai nép büszke lesz szerető gyermekére! 

Playboy: Sokan nem tudják, de egy kis ghánai faluból származol.

Sulley "a Bika" Muntari: Könny szökik a szemembe, ha a kicsiny falvamat említed. Ó, azok a bozótosok, amelyek körbeveszik, meg a dombok a magányos majomkenyérfákkal! Nem laktak ott sokkal többen, mint ahányan egyszerre a pályán vagyunk egy meccsen, de igazán boldogok voltunk. Nyugalmunkat csak az zavarta meg néha, amikor ránktört a szomszédos  joruba törzs, mert kifogytak banánból meg kecsketejből. Olyankor volt egy kis hirig, és akkor hallottam először életemben, hogy "Kill, no catch"! Azóta is ez az egyetlen taktikai utasítás, amit értek.

Mi a legkedvesebb emléked gyerekkorodból?
Sulley "a Bika" Muntari: Már kiskoromban is sokat fociztunk, bár inkább csak ész nélkül szaladgáltunk, cseleztünk, passzolgattunk. Azért olyan rossz a rúgótechnikám, mert sose mertük messzire rúgni a labdát, nehogy a bozótban vagy a dzsungelben kössön ki. Oda ugyanis egyetlen kisgyerek sem merészkedik be, hisz ki tudja, milyen vadállat leselkedik rá. A legtöbb afrikai focista azért nem tud  "bikázni", mert gyerekkorban nem tanulta meg. Bezzeg rohangálni! Ahhoz nagyon értünk! Hú, hányszor kellett oroszlánok elől iszkolnunk, amikor egy-egy rossz passz után antilopok közé gurult a bogyó!

Mi akartál lenni kiskorodban?
Sulley "a Bika" Muntari: RABSZOLGA! A családunkban generációkra visszamenőleg ezt a szép hivatást választották a férfiak. Voltak olyan szerencsések is, akik távoli országokba is eljutottak e gyönyörű szakmának köszönhetően. Sokat álmodoztam róla, hogy egyszer majd esélyem lesz eljutni például Brazíliába egy cukorültetvényre. Apukám azonban ragaszkodott hozzá, hogy a nyomdokaiba lépjek és gnúvadász legyek. Ennek megfelelően is nevelt. A barátaim közül egyébként sokan sámánok vagy boszorkánymesterek lettek, de én nem tudtam keselyűagyvelőből jósolni, úgyhogy nem igazán vonzott ez a meló.

Mit jelent neked a vadászat?
Sulley "a Bika" Muntari: Valaha a mindent jelentette. Beleszagoltam a földbe, megkóstoltam az ízét és a szívem együtt dobogott a gnúk és az antilopok patáinak dübörgésével. Utána már csak egy dolgom volt: becserkészni a vadat, fáradhatatlanul üldözni, míg az végelgyengülésben el nem pusztult. Utálom a fegyvereket, a nyers erő az én legjobb barátom! A vadászösztön egyébként olykor a pályán is rámtör, pusztakézzel elkapnám néha az ilyen senkiházi nyálgépeket, mint ez a Beckham vagy a Céronáldó, a nyakuk mögé harapnék és puszta kézzel roppantanám meg őket. Szerinted ez piroslapos?

Meglehet. Kik a legjobb barátaid az Interben és a válogatottnál?
Sulley "a Bika" Muntari: Jelenleg Adripapa és Balo a legjobb span. Velük rendszeresen nézünk farkasszemet az éjszakával. Megnyugtatlak, mindig az éjszaka pislantja el magát először. Megmutatták nekem ezeket a partidrogokat, vuhujuj, de rákattantam a bogyókra! Kétpofára eszem őket, mint a baobabot, a falu szélén lévő fáról. Nagyon sajnáltam, amikor Adriano visszament Brazíliába, dehát biztos kapott végre jó állást rabszolgaként... A ghánai csapatból a mentorom, Essien a legjobb barátom, de ő sajnos nem lehet velünk. Vele a gyermekkori bunyók hoztak közel, illetve sokáig jártam a húgával, úúú, de jó kis punetti volt.

Kicsit váltsunk témát! Hogyan ragadt rád a "Bika" becenév? Ennyire kemény vagy a nőstényekkel?
Sulley "a Bika" Muntari: Afrikában az AIDS veszély miatt óvatosnak kell lenni, így csak az én Mammmámba és Agyemang nagybátyám kecskéjébe mártogattam az agyart. Sajnos Milánóban se tudok igazán csajozni, mert hiába megyünk bulizni esténként Marioval, egyszerűen nem látszódunk a sötétben. Szóval a becenevem onnan kaptam, hogy a pályán mindent és mindenkit felöklelek. A bírót, a labdát, az ellenfél és a saját csapatom játékosait, MINDENKIT. Őrülten szeretek ütközni.

Sokan mégis Téged tartanak az afrikai Cristiano Ronaldonak. Megtudhatjuk, hogy mi a kedvenc póza egy ilyen ébenfekete sármőrnek?
Sulley "a Bika" Muntari: Azt szeretem, mikor elsüllyedek a nőben, mint egy gyerekviziló születés után az ártérben, majd - póztól függetlenül - makogva szoktam elvégezni. Jó a válasz?

Térjünk inkább vissza a focira! A dél-afrikai világbajnokság kapcsán nagy viharokat kavart a vuvuzela. Mi a véleményed róla?
Sulley "a Bika" Muntari:  A vuvuzela nemcsak kiváló hangszer, de ha már gyermekkorban elsajátítják a használatát, sokat javít a nyalási-szopási technikán is. A mi falunkban a bölcsek már évszázadok óta oktatják ezt. Kiskoromban próbáltam vadászatra is használni a vuvuzelát, de köpőcsőként nagyon félrehord, ahhoz meg túl gyenge, hogy lebunkózzunk vele egy nagyvadat. Egyébként én a fenekemmel sokkal cifrább hangokat tudok kiadni, mint ez a vuvuzela. Amikor a szerbek ellen Rajevac mester nem engedte, hogy futkározzak a pályán, a kispadon ülve csatlakoztam a vuvuzelásokhoz. Néha ityiriben lehúztam a gatyám, hogy közvetlenül a bőr Recaro székre púzhassak (így van ugyanis igazán szép hangja), de itt Dél-Afrikában annyira hideg van most, hogy bederesedett az ánuszrózsám.

Hm. A VB labdáját, a Jabulanit is sok kritika éri. Te milyennek találod?
Sulley "a Bika" Muntari: Nem tudom, mit nyávognak! Ha tudnák, hogy én mivel fociztam gyermekkoromban... Fonott kosár, melybe döglött kígyókat raktunk; makákók koponyája; illetve a lemészárolt joruba harcosok bőréből varrt laszti a szavanna füvével kitömve. Nem mondom, elsőre engem is zavart ez a Jabulani, azt hittem, hogy nem is labda, hanem gyümölcs. Meghámoztam, hátha meg lehet enni, de nincs semmi a héja alatt, szóval ez mégiscsak zsuga. Sokan panaszkodnak rá, én mégis imádok belerúgni és utánaszaladni. Irányítani nem tudom, de ez sose zavart. A kapusunk Kingson se reklamál miatta. Ő kókuszokkal edzett kiskorában, semmi nem tudja megzavarni.

Milyen kapcsolatban vagy Rajevac mesterrel?
Sulley "a Bika" Muntari: Őszintén nem tudom. Sokat kiabál velem. Nem szeretem, ha ordít. Ilyenkor a húsába harapnék, de mégis ő a törzsfőnök. Gyakran nem értem, mit mond, főleg a taktikai értekezleten. Én csak szaladgálnék, de ő folyton valami mágnestáblán mutogat. Amúgy jó arc az Öreg, csak kicsit megzuhant az utóbbi időben, kifejezetten nem tetszik neki, hogy ennyit rajoskodom az éjszakában. Néha vágyom rá, hogy az argentínok szövetségi kapitánya legyen a törzsfőnök nálunk is. Róla azt hallottam, hogy igazi partiarc. Egyébként is olyan szép szakálla van, mint egy öreg gibbonnak. Az is lehet, hogy rokon. Szerintem megértenénk egymást...

Értem. Milyen a hangulat az edzőtáborban?
Sulley "a Bika" Muntari: Sokat makogunk, sokat nevetünk, előkerülnek a dobok és akkor táncolunk is. Persze jó lenne, ha pár suna is itt riszálná a bulát. Hiányzik azért az éjszaka! Érzem, hogy be akar szippantani. Egyszer már majdnem kiszöktem az edzőtáborból. Tudod, Adripapáék itt cirkálnak a környéken a VB keretből kimaradt arcokkal, csomó lebuj, jó áron vannak a punettik, áááá, be is husosodott a bambuszom. Amúgy sok a fiatal játékos a keretben, rendszeresen megtréfáljuk őket. Múltkor a kis lelencgyerek Annan kapott kókuszlevet a hajába éjszaka, az meg azt hitte, hogy Johnny Mensah csattant el rá. Váhhá. Baszki, azt nem is mondtam, hogy Mensah néha nőnek öltözik, riszálja magát a flitterekben, nyakában boával. Basszaszájba, nagyon kivagyok a sutyerák ratyira, de kérlek, ezt ne tegyétek be az interjúba, mégis gyerekei vannak, meg ki tudja, ha nem tudok kiszökni, nem kizárt, hogy egyik este ráfodulok...

Te Sulley, mi ez a szag? Olyan fura, te nem érzed?
Sulley "a Bika" Muntari:  Ööö... hát lehet én vagyok, azaz szerintem én vagyok. Ugyanis aki nálunk aki 15 percnél kevesebb játszik, az nem is fürdik. Afrikában az aranyrúdnál is értékesebb a víz, szóval nem is pazaroljuk holmi úri pancsolásra...

Sulley öcsém baszdmeg, te tényleg igazi földevő vagy. Köszönöm az interjút!
Sulley "a Bika" Muntari: Én köszönöm! Hajrá Ghána! Fú, de levarrnám azt a sminkes csajt. Rám miért nem kent alapozót a fotózás előtt?


2 komment

Címkék: interjú vb2010

Győzelem ölelés nélkül

2010.06.15. 09:43 Muntari

GYŐŐŐZTÜNK! Elcsaptuk a szerbeket 1:0-ra, háhá, hiába járt az arcuk olyan furcsán, meg fenyegettek minket mindenféle vállról indítható rakétával a folyosón, szépen elkentük a szájukat. Az öltözőben felhőtlen volt az öröm, táncoltunk, artikulálatlanul makogtunk, csak egyet nem értettünk a csapattársaimmal: Rajevac mester miért nem engedte, hogy megöleljük? Mi, ghánaiak nagyon szeretünk ölelkezni és szeretetet osztani, most pedig, hogy csapattársaim mintanégerek voltak, vártak volna egy visszaölelést a mogorva Mestertől. Mindegy, őt így szeretjük, ha duzzog, ha nem. Kicsit a fateromra emlékeztet, ő is igazi törzsfőnök jellem volt.

Mondjuk a meccs előtt én kicsit se szerettem a Mestert... Hiába mondtam, neki, hogy ne parázzon semmilyen átoktól, bízzon a szülőfalum sámánjainak több száz kilométerre mormolt imáiban, a lábamban lévő vérrög már csak annyira létezik, mint egy bicebóca antilop az oroszlánsereg közepén. De a Mestert nem hatották meg a könyörgő szavak. Annyit mondott, hogy én most padozó néger leszek és szépen figyeljem a játékot, valami csak rámragad belőle. Azt is mondta, hogy Annan kezd a helyemen, ő lesz most a kirakatnéger. Morgan Freeman (aki egyébként a kis Ani nagybátyja) a napokban meg is jelent az edzőtáborunkban és csak annyit hallottam, hogy cifra dolgokkal fenyegetőzik a Balkánon, ha a kis Ani nem játszik a nyitómeccsünkön. Eleve mi lehet cifrább egy gnúpörkölttől való fosásnál? Meg, hát, azt hittem ez a Freeman-figura egy színész, a Ponyvaregényben is nagyot hozott. Lehet ő is szerb.

Kicsit hervadt azért a szám, olyan szívesen játszottam és szaladtam volna, ráadásul a jó öreg bambuszt is szívesen megmutatnám már a doppingellenőröknek, hadd facsarják száradásig, ha úgy jobban tetszik nekik, váháh. De ez az egész VB olyan fura eddig. Azt hittem, sokkal több szabadfoglalkozás lesz, de semmi. Uncsi. Minden nap edzés, meg videózunk, de semmi film, vagy pornó, nehogy azt higyjétek... Azt sem értem, minek nézzük más csapatok meccseit rendületlenül, miközben egyfolytában kuruttyol Rajevac mester. A mostani meccsünk után külön lejátszotta nekem a szerb srác kezezését és megkérdezte tőlem: "Na, Sulley, mit nem szabad? Mi volt a baj a felvételen?" Nem értettem, mit akar ezzel az egésszel mondani.

Hiányzik az ital (és már ezek a partidrogok is), hiányoznak a barátaim, mennék az éjszakába Adripapával, meg az idióta Baloval észak-koreai puncikra vadászni. A fülembe ültették a bogarat. Állítólag szűkebbek, mint egy maszületett kisgnú és vonyítanak, mint a kismalacok. Nekem meg mi jutott? A tükör előtt páváskodó, flitteres Mensah... Na, őt ölelje meg az, akinek vuvuzela szorul az ánuszába. VALAKI SZABADÍTSON KI INNEN!!!


1 komment

Címkék: győzelem vb2010

Bejövő üzenetek

2010.06.12. 18:30 Muntari

Mi itt Splitben divatnégerekké váltunk. Sárral kentük be az arcunk és Muntari mezben várjuk, hogy repedjen a plávik sípcsontja! Hajduk live forever! Torcida
Küldő:
+381 50 423 6666

 

Go Black Stars! Mampongban az egész falu nektek szorít. Struccot áldoztunk és a sámán rontást küldött a szerbekre. Szeretünk Sulley! Te vagy a kis lurkók példaképe.
Küldő:
+233 21 555333

 

Valamelyik meccs után egy őrült bál? Partydrogra ráiszunk, aztán néhány nagykör valami lokálban? Balotelli és Diego már visszaigazolta. Csumi: Adri papa
Küldő:
Adriano
+39 335 55 77777

 

Tekerjél a szerbek ellen veszettül, különben nem tudlak eladni, és mehetsz Rómába kamu Gucci napszemüveget meg világítós jojót árulni a korzón!
Küldő:
Vlad
+36 30 245 5555

 

Loveboxon találtam rá a maszkos képedre. Szívesen szeretkeznék veled ketrecben. Lenyalnám a földet a répáról. Nyelném a kókusztejet ezerrel. Jelige: ANIMALITÁS
Küldő:
+36 30 5678 XXX

 

A kis Kofi bukásra áll cukornádlocsolásból. 3 hete nem hívtál. Combnál szurkálom a Sulley vudu babát és megátkoztattalak Essien apjával. Félre fogok dugni. Tegnap már ráztam is egy kicsit a bulát az accra-i főtéren.
Küldi:
Mammma (otthoni)
+233 21 770007Szólj hozzá!

Címkék: sms vb2010

Végre Afrikában! Végre kezdődik!

2010.06.11. 07:23 Muntari

Hétfőn megérkeztünk Afrikába. Annyira boldog vagyok, hisz mégiscsak a fekete kontinens az otthonom! Nagyon untam már a sok fakó arcot meg a hideget Európában. Itt végre jó meleg van, tágulnak a pórusaim és kedvemre izzadhatok. Talpam alatt érzem, ahogy az elefántok vonulásától rázkódik a föld, hallom a makákók hangját, a szavanna pedig felém küldi a gnúcsordák édes illatát. Teljesen felpezsdült a vérem, kedvem támadt pusztakézzel vizilóra vadászni! Birkóznék, hemperegnék, hirigelnék a csúnya döggel a mocsárban, de tudom, hogy szükség van az energiára, vasárnap már meccs...

Egyébként az ide vezető repülőút nem volt túl kellemes. Eleve sokkal jobban szeretek buszon utazni, mert ott a rázkódástól jól be szokott húsosodni a bambusz. Ráadásul a repülőtéren nagyon barátságtalanok voltak a biztonsági emberek. Csucsu Oszamának neveztek, és alig akartak átengedni az ellenőrzőponton, mert azt mondták, hogy tudják ám mire képesek a magamfajta muzulmán heccmesterek. Végül le kellett vennem minden ruhámat, fel kellett feküdnöm egy futószalagra, ami keresztülvitt egy fényes alagúton, és mire kijöttem, már sokkal nyugodtabbnak, sőt, kifejezetten vidámnak tűntek ezek a marcona urak. Aztán Mensah körül is kerekedett egy kisebb perpatvar, mert rúzst és muffpasztát találtak a kézipoggyászában, amit nem vihetett magával. Szegény pupák nagyon elkeseredett emiatt... A gépen Appiah mellett ültem, aki az út felénél elővett egy strucckolbászos szendót, aminek a szaga önmagában is a teveszarra hajazott, de miután megette, olyanokat böfögött tőle, mint egy sakál lehelete. Nagyon öklendeztem, de Rajevac mester ült előttem, és megfenyegetett, hogy vörösre rúgja a picsámat, ha nyakon merem hányni. Az egyetlen pozitív dolog az volt ebben a repülőzésben, amikor leszállás előtt a csinos egyenruhás csajok adtak nekem valami pirulát, ami állítólag megakadályozza, hogy beduguljon a fülem. (Ezek a hölgyek ugyanolyan kedvesek voltak, mint a Milan szurkolók szoktak lenni a városi derbin, amikor mindenféle ajándékot dobálnak nekem.) Sajnos azonban hiába dugtam jó mélyen a fenekembe ezeket a kúpokat, semmit nem használtak... Node félre a panaszkodással! Az a lényeg, hogy végre itt vagyunk.

A szállodába érve az első dolgom volt, hogy ledobtam az öltönyt. Utálom ezt a ruhadarabot, mert a zakó dörzsöli a mellbimbómat a nadrágban pedig nem fér el rendesen az agyar. Én amúgy is félmeztelenül érzem magam a legjobban. A meccsek végén is  nagyon várom a mezcserét, amikor levehetem a csatakos pólóm, és végre rászállhatnak a legyek a didkómra. Háhh! Miközben ezeket a sorokat írom, Mensah már megint nőnek öltözött, és Shakira VB dalát énekelve egészen betegesen mozog. Azt mondja, ez valami waka-waka nevű tánc, amit majd felvesz videóra és feltölti a youtubera.  Hiába mondom neki, hogy "ez nem tánc", erőlteti. Kezdek aggódni, egyre furább ez a srác... Mi jöhet még?

Ami még zavar, hogy a VB közeledtével egyre jobban izgulok. Nagyon sokat görcsöl a hasam, és sokat kell járnom a wc-re. (Ebből is probléma volt a repülőn, ahol a kapitány meg is jegyezte, hogy nekem köszönhetően lassan több lesz a fekália a légkörben, mint a vulkáni hamu.) A legrosszabb, hogy régen ugyanolyan színű volt a púpúm, mint a bőröm, de mostanában ezek a hirtelen rámtörő hurrikánok inkább capuccino-szerű dolgot eredményeznek mind árnyalat, mind állag tekintetében. Ha mindenki olyan púpút tol ki, mint a bőre színe, akkor ilyet valószínűleg a hondurasiak pottyantanak. Hú, ha belegondolok, az európai púpú nagyon fura lehet...

Na mennem kell! Nagy csinnadratta van a recepciónál. A szerbek csinálják a balhét, és azzal vádolnak minket, hogy kiettük a földet az edzőpályájukból. A sok gödör miatt állítólag új pályát kell keresniük. Már a meccs előtt ki akarják húzni a gyufát? Ha nagyon felidegelnek, már most megtanítom őket a "Kill, no catch!" jelentésére...

Ma végre elkezdődik a VB! Szurkoljatok nekünk! HAJRÁ GHÁNA! HAJRÁ SULLEY!


1 komment

Címkék: edzőtábor vb2010

John Mensah nő!?

2010.06.07. 07:35 Muntari

Múlt csütörtökön vérrögöt találtak a combomban, ami miatt nem játszhattam Lettország ellen. Először nem tudtam elképzelni, hogy milyen lehet egy "vérrög", de a csapatunk sámánja elmagyarázta, hogy ez olyasmi, mint ami a körmöm alatt szokott lenni gazellazsigerelés után. Azt ígérték, hogy két nap fizikoterápiás kezelés után felszívódik, de nekem kétségeim voltak, mert ezek a londoni gyógyítók elég amatőrnek tűntek. Ki hallott már olyan táltosról, aki meg se próbálja a djembe dob hangjától transzba esve elűzni az ártó szellemeket? Ezeknek a sarlatánoknak ráadásul mágikus amulettjük sincs és varázsszavakat sem mormolnak. Amikor megkérdeztem, mikor fognak végre birkát áldozni és megfürdetni a vérében, azt válaszolták, hogy én még a pálcikaember Crouchnál is viccesebb focista vagyok... Nincs más választásom, fohászkodom Allahhoz, hogy az első VB meccsre felépüljek.

A lettek elleni találkozó előtt Rajevac mester egyébként nem bűvészkedett a mágnestábláján, hanem elmondott egy történetet egy legendás afrikai vadászról, aki fegyver nélkül ejtette el az antilopokat, mégpedig úgy, hogy addig kergette őket a szavannán, amíg azok végkimerülésben el nem pusztultak. Az Öreg azt kérte, hogy mi is hajszoljuk a lettek fakó seggét, mint kanos Tarzan a köcsög Csitát, aztán amikor elfáradnak, ne kegyelmezzünk! Kár, hogy nem játszhattam, mert ezt a taktikát végre értettem. A srácok nagyon ügyesek voltak, szaladtak jó sokat, és a 88. percben egy struccfing erejű löket is elég volt a lettek elleni győzelemhez. A Mester nagyon boldog volt a meccs után, és mintanégereknek nevezte azokat, akik pályára léptek szombaton. Szerinte az volt a győzelem kulcsa, hogy végre "kivettük a földevő féket a csapatból". Ezt mondjuk nem teljesen értettem, de ő borzasztó bölcs törzsfőnök, biztos igaza volt, úgyhogy lelkesen megtapsoltam.

Történnek ám érdekes dolgok az öltözőn és a pályán kívül is! Legutóbb már említettem Nektek, hogy néhány vörös hajszálra bukkantam a szállodai szobánkban. Rotterdamban még arra gondoltam, hogy Mensah, a szobatársam szétfeszített valami vörhenyes kis holland szukát, de basszus azután is annyit találtam, hogy egy komplett oroszlánsörényt össze tudtam volna rakni belőlük. Ráadásul a fürdőszoba meg tele volt rőt fanszőrrel, és mintha ezek is osztódással szaporodtak volna. Még csoportokba is osztottam őket: ha hármat fogtam össze, az volt a vörhenyes fanszőrrovar, ha négyet, az a fanszőrpók, ha pedig ötöt, akkor az nem volt más, mint a fanszőrrák. Rohadtul nem akartam eljutni az ún. vörös fanszőr-százlábúig, mert már az a fanszőrpolip is elég undorító volt, amit a ki kellett kaparnom az eldugult lefolyóból. "Mi folyik itt, de tényleg? Ez a hülye Mensah hosszúszőrű rókabábbal csapatja a kopasz tyúknyakat zuhanyzás közben?"  - tettem fel a kérdést újra és újra. Bár ne kaptam volna választ! Egyik nap kicsit hamarabb értem haza a fizikoterápiás kezelésről, benyitottam a lakosztályunkba, és ott állt előttem John Mensah, a Lyon és a ghánai válogatott középhátvédje NÉGER NŐNEK ÖLTÖZVE. A fején torzonborz vörhenyes paróka, a testén egy flitteres koktélruha, a lábán neccharisnya, és a tükör előtt énekelte Tina Turnertől a Private Dancer-t... Mit is mondhatnék, a maszáj harcosok maszkja se lehetett volna sokkolóbb, bár azt hozzáteszem, hogy ha a BL döntő utáni tivornyán találkozunk, valószínűleg gyanútlanul rámentem volna a féljó álpunettára. Mensah nem nagyon magyarázkodott, csak annyit mondott, hogy kifejezetten szeret brahiból nőnek öltözni. Őrület! Komolyan mondom őrület! Remélem a púpút azért nem eszi meg! Egyelőre még nem tudom, hogyan kezeljük a helyzetet. Első lépésként mindenesetre széthúztuk az ágyat, és visszakértem tőle a gumikecskémet...


1 komment

Címkék: edzőtábor vb2010

MMS-t kaptam Adrianotól

2010.06.05. 07:30 Muntari

Brrrrrrrrr, Rajevac mester a hollandok elleni vereség után még a melegvizet is elzáratta, basszus. Úgy fáztam a zuhany alatt, hogy még a legendás bambuszomat is alig láttam a lábaim között, úgy elbújt a hideg vízben. A mellbimbóm persze állt, mint az orrszarvú  szarva, át is ütötte a garbómat. (Amúgy a zuhanyzót a mai napig nem tudom hogyan kell használni, mindig valamelyik csapattársamat kérem meg, hogy állítsa be a vizet. Ez most egyszerű volt.)

Érdekes, még nem láttam egyetlen népet sem, akik annyira szeretnek futkározni és rohanni, mint mi, ghánaiak. De ezek a hollandok... A meccs után persze nálunk síri volt a hangulat, a Mester tiszta ideg volt, Mensah fejének rúgott egy kukát, látnátok  hogy mekkora pukli nőtt a dinnye fejére. Én is csak annak tudtam örülni, hogy vihettem a labdákat a buszunk felé. Emellett a másik jó dolog az volt, hogy a Mester visszaadta a mobiltelefonokat, amiket a meccs előtt 2 nappal azért gyűjtött be, mert már mindenki a pornó avikra verte a bránert, meg fészbúkozott.  Azért a szexvideók valahol érthetőek, hiszen olyan régóta vagyunk összezárva az edzőtáborban, hogy már alapból mindenkinek félárbócon áll. Talán ez lehet a vereség egyik oka, nem tudom. No, meg az, hogy látom a társaim szemén is, hogy ők sem értik, mit mutogat a Mester a mágnestáblán. (Megint nem tudtam, melyik színű a mi csapatunk, na mindegy.)

Szóval fekszem az emeletes ágyon, picsamód nyom ez a priccs, elalvás előtt  még nézegetem a visszakapott telómat. Találjátok ki, az új menedzserem hangüzenete mellett ki írt nekem? Na, ki? Régi jó cimborám, Adriano! Az Interből való távozása óta nem tudom, merre csatangol ez a bitang a nagyvilágban, de már nagyon látnám a strucctojás fejét. Küldött nekem egy MMS-t, háhá!

 

Helló Maki! Veszett durva itt a parti! Milyen a piros lámpás negyed? Kafa, mi? Kitolom az arcom én is Dél-Afrikába, majd valami őrületben benne lennék, ha nincs másnap meccsed! Akár lekúrhatnánk pár szűk észak-koreai spinét is, muhhá. Na, üdv: Adri.

Hehe, igazi hülye ez az Adripapa. És asztamindenit, micsoda flinta, mi?! Lehet éppen vadászott, nem tudom, mindenesetre végre boldognak tűnik. Mindig mondta, hogy nem szeret már focizni, inkább csak úgy kompromisszumok nélkül dörtizne az éjszakában. Sokat meséltem neki a szavannáról, meg a nagy gnúvadászatról, sőt még egy igazi gnúpörköltöt is igértem neki. Majd összerántom a gang-et, még talán José bácsi is eljön. Mindenesetre örülök, hogy végre Adripapa is megtalálta a vadászat szépségét. 

Na, brunzolok egyet és tipli aludni (Mensah már horkol, hogy száradna rá egy teveköpet). Előtte azért van itt még egy érdekes dolog, amit nem nagyon tudok hova tenni. Mikor visszajöttem a szobába, a párnámon találtam pár vörös hajszálat. Nem értem. Utána meg a zuhanyzóban is, de azt már nevezzük vörhenyporcicának, akkora volt. Rejtélyes. Hohó, itt egy dugi spangli Amszterdamból, ezt még elpattintom.


Szólj hozzá!

Címkék: edzőtábor edzőmeccs

Vereség a hollandoktól

2010.06.03. 09:50 Muntari

ÖNNEK 1 ÚJ ÜZENETE VAN
A RÖGZÍTÉS IDŐPONTJA TEGNAP HUSZON-HÁROM ÓRA TIZEN-EGY PERC
AZ ÜZENET KÜLDŐJE HÁROM-HAT-HÁROM-NULLA-KETTŐ-NÉGY-ÖT-ÖT-ÖT-ÖT-ÖT

SULLEY, te Allah barma! Mi a pöcsöm volt ez? Élőben követtem a meccset, és nem hittem a szememnek! Megmondtam vagy nem megmondtam, hogy az ELSŐ félidőben rontsatok rájuk, mint az UNICEF segélyszállítmányra, aztán a MÁSODIK félidőben essetek át a másik ló túloldalára!!!??? A fogadás úgy szólt, hogy első félidő vendég, végeredmény hazai. Erre mi történt? Ezek a vörhenyes földművesek ott cicáztak veletek az első 45 percben, ti meg hagytátok és csak ténferegtetek, mint a munkától megfáradt gyapotszedők. Ezeknek a fapapucsosos zérusoknak egy erőteljesebb hullám elmossa az egész telibevert országát; úgyhogy meg ne próbáld bedumálni nekem, hogy olyan kurva nehéz lett volna elvenni tőlük a bogyót! Lófaszt! ÖSSZEKEVERTÉTEK A FÉLIDŐKET FEKUSZKÁM! Láttam, mert a szünet után meg elkezdtetek nyargalni, mintha banánszagot szimatolnátok. Még szerencse, hogy Rajevac szétcserélte a meccset, mert még a végeredményt is képesek lettetek volna elbaszni. Hát tényleg ugyanolyan sötét vagy belül, mint kívül? Vagy  neked is csak a pinán jár az eszed? Hogy harapott volna ki egy leopárd anyád hasából még kávébab korodban! Ne haragudj, ha profán vagyok, de KURVA SOK PÉNZT VESZÍTETTEM MIATTAD! A lettek elleni meccsen ezt szépen visszanyered nekem, vagy megtudod, hogy van rosszabb dolog a katonai juntánál. A magamfajta a földet nem eszi, hanem betakarja vele azokat, akik ennyire ostobák, érted... Arra legalább ráébredtél Hollandiában, hogy Sneijder nem kedveskedésből mondja az Inter öltözőjében, hogy érett Edami szagod van? Ghánai válogatott, Black Stars, mi? Arra még egyik gibbon se gondolt, hogy a fekete csillagok nem látszanak az égen!? VLAD voltam. Ajánlom, hogy hívjál vissza, mert nincs az a majomkenyérfa, ami mögé elbújhatnál előlem!

NINCS TÖBB ÜZENETE.


2 komment

Címkék: edzőmeccs

Esti verő - avagy a Vanity Fair modellje voltam

2010.06.01. 07:30 Muntari

Végre, nemsokára meccs! Elegem van már a sok taktikai értekezletből, az új mez anyagából, valamint az állandó bóják közötti passzokból, ahol mindig rámszól Rajevac mester, hogy "pontosabban", "gyorsabban", meg ilyenek. Nem szeretem, ha kiabálnak velem. A szavannák csendjét szeretem, vagy azt, amikor sokan éneklik a nevemet a stadionban. De a kiabálást, csak úgy, azt sosem szerettem. Micsoda ribillió volt itt  tegnap az edzőtáborban, óóó kisfaszom, eszem megáll, micsoda patáliát nyomott Laryea Kingston, miután Rajevac mester kihirdette a keretet. Nem hiszitek el, de ez a mamlasz nekirontott az Öregnek, miután az nem tette be a vb-re utazó keretbe. Na, jó, nem mondom, néha én is lecsavarnék egyet a Mesternek (főleg mikor telitorokból kiabál, hogy "nem jó, nem jó, Sulley, nem jóóóóóó!"), de azért most mégis ő a törzsfőnök. Na, mindegy, ez már olyan, mint egy megszáradt gyík a sivatagban.

Amúgy végül mégse kell egyedül aludnom, John Mensah a szobatársam, ezt a pupákot nagyon szeretem. Próbálok aludni, de nem tudok, főleg mert ez a Johnny fiú szerintem ityiriben elkezdte verni a bránert a takarója alatt. Ezt nem lehet bírni, fel is teszem a füllhallgatót a fülemre, kis Beyoncé -muzsika BE, Butilisösz váuuuu, a kedvencem. Nem megy az alvás, lehet azért sem, mert a nagy ijedtség után 2-3 sör azért befigyelt itt a szobában lefekvés előtt. Kicsit zizegek is. Az előbb elkezdtem álmomban nyalni, de az sem segített, még mindig nem alszom. Hirtelen most meg az a májusi nap jutott eszembe, amikor a Vanity Fairnek álltam modellt Milánóban.

Jó kis nap volt, egyfolytában állt a brém annyi modell csajszi volt ott a közelben.  (Már szinte fájt.) Meg persze ott voltak a nagy sztárok, a Kaka, a Pato, a Drogba, még az a szerencsétlen Ballack is, akit a Bitang Boa lemészárolt az FA kupa döntőjében. A legjobb mégis az volt, amikor az Eto'o-val voltunk egy felvételen. Szeretetem jeléül még meg is pusszantottam volna a kis girnyót. Áh, ráadásul ki is repültünk volna az éjszakába, de José bácsi értünk jött és vitt haza, egészen a küszöbig. A kocsiban "földevő kislányoknak" hívott minket, mert részt vettünk ebben a "piperkőc" dologban. Valami ilyesmit mondott. Aztán másnap az Inter meccsen persze kurva gyenge voltam, mint lófasz a hideg vízben. Nem is kerültem el a kiabálást, csak úgy habzott José bácsi szája.

Na, mindegy, áááááhhuuu, én is inkább alszom. Vagy inkább kiverjem a jó öreg bambuszt?


Szólj hozzá!

Címkék: edzőtábor vb2010

Új menedzserem van

2010.05.31. 07:58 Muntari

Vasárnap átcuccoltunk Párizsból Rotterdamba. Holnap itt játszunk edzőmeccset egy fura válogatottal, akikről csak annyit tudok, hogy közük van a búrokhoz és náluk játszik Wesley is, aki csapattársam az Interben. Tőle hallottam, hogy amit nálunk Ghánában a gazellák lelegelnek, azt itt nagyon drágán megveszik és elpöfékelik, vagy finom muffin formájában megeszik, utána meg úgy viselkednek, mint a marula fa túlérett gyümölcsétől becsípett állatok. Emlékszem, egyszer Agyemang nagybátyám jól teletömte a kecskénket ilyen marula cefrével, utána meg mögé állt, furán tekerte a csípőjét és azt kiabálta, hogy "Szűkölj Beyoncé, SZŰKÖLJ, te ringyó!". Itt viszont eddig nem láttam kecskéket, csak nagyon sok hajót. Olyan is van köztük, amilyennek a rakterében 347 társammal együtt utaztam, amikor 2001-ben az akkori menedzsereim az accra-i piacról Európába szállítottak. Pont olyan szűk helyem volt, mint nagybátyámnak a kecskében...

Szerencsére itt Rotterdamban sokkal kényelmesebb szállásunk van. Érkezésünket csak az a kellemetlen közjáték zavarta meg, amikor a recepción extra kauciót kértek tőlünk arra az esetre, ha kiennénk a kókuszt az ágymatracból, vagy a fenekünk lesikálhatatlan nyomot hagyna a fehér kádon. Én egyedül vagyok a szobámban, mert eléggé berágtak rám a srácok, amikor legutóbb kicsit frenkiztem és a fullgizda Lamborghinimből kikönyökölve érkeztem az edzésre, miközben a többiek nyomorogtak a csapatbuszon. Sebaj, így legalább finghatok recsegőseket a wc-n, nyugiban levezethetem a tojásfeszültséget és végre az asszonnyal is gügyörészhetek telefonon.

Apropó telefon! Kaptam egy nagyon furcsa sms-t, amiből még annyit se értettem, mint a szövetségi kapitány taktikai utasításaiból:

Erzte halfzeit Bezucher, zwote halfzeit und Ende Heimspiel. Verstanden fapapucs? Vlad
Küldő:
+36 30 245 5555

Milyen nyelv ez? Megint a szomáliai kalózok próbálnak zsarolni azzal, hogy elrabolják az öcsémet? Mindegy. Ismeretlen szám, úgyhogy leszartam. A rejtélyes idegen viszont nem hagyta annyiban:

Makako team, other language sorry. You know: first half guest, second half and final result home. Vlad
Küldő:
+36 30 245 5555

Mifasz ez, de tényleg? Kár, hogy nincs velem Mourinho mester, mert ő korábban tolmács volt, biztos érti ezt a különös nyelvet is. Bazze, itt egy újabb:

Nem ertesz fekulator? Elboditott a cukornad illata? Elhuhogjam vagy elmakogjam? ELSO FELIDO VENDEG, VEGEREDMENY HAZAI, kulonben nem lesz banan vacsira.Vlad
Küldő:
+36 30 245 5555

Miután erre az üzenetre se reagáltam, a furcsa idegen felhívott, és bemutatkozott. Vladan Filikovicsnak hívják, és hasonló akcentussal beszél, mint Rajevac mester. Állítólag híres menedzser és üzletember. Arra kért, hogy a holnapi edzőmeccs első félidejében úgy tekerjek a pályán, mintha kölykeit védő nőstényoroszlán elől iszkolnék, a másodikban viszont úgy forduljak, mint egy kábítólövedékkel picsánlőtt elefánt. Hiába mondtam neki, hogy a focipályán nem tudom kordában tartani lelkesedésem, megfenyegetett azzal, hogy a már említett hajóval visszavisznek Accraba, de darabokban. Mivel ez még nem éles VB meccs, belementem az alkuba. Fogadtam is a bantwo-bet.com oldalon az eredményre, mert Vlad azt mondta, ez jobb befektetés, mintha Afrikából gyémántot csempésznék az ánuszomban.

Miután létrejött a díl, Vlad nagyon kedves volt velem. Megígérte, hogy keres nekem új csapatot, akár még José bácsival is mehetek Madridba. Mivel gyermekkoromban én is futva jártam a falunktól az iskoláig, Vlad szerint ideális vagyok ún. "néger posztra", ahol sokat kell szaladni és nagyot kell rúgni az ellenfél játékosaiba, ha a labda közelébe merészkednek. Igaza van, hiszen mostani csapatomban is ezt szoktam csinálni. Mourinho a többi játékosnak általában hosszasan magyarázott, nekem viszont mindig csak annyit mondott, "Kill, no catch!", és én tudtam, mit kell tennem. Új menedzserem azt is megkérdezte, hogy nincs-e egy 35 év körüli, leszállóágban lévő rokonom, akit rásózhatna a Milanra. Pech, de csak 40 éves  unokatestvéremet, Agogot tudtam beajánlani neki, aki most kényszerül visszavonulni a Savana Starsból (ghánai másodosztály), mert egy orrszarvú medencecsonton szúrta és lesántult. Vlad annyira rendes, hogy neki is talált csapatot. Nemsokára utazik Magyarországra a híres Ferenczvárosi TC-hez próbajátékra. Most már tényleg áldom a sorsot, hogy összehozott Filikovics úrral!

Így telnek hát a napok Rotterdamban. Nagyon várom már a meccset, amelyről természetesen beszámolok majd naplóm olvasóinak. Üdv Nektek és hajrá Black Stars!

1 hete nem hivtal, te eloember! Kurva gyorsan emeld fel a kagylot, kulonben leopardok martalekava teszem a razsaszin makkodat, ha visszatersz a kontinensre!
Küldi:
Mammma (otthoni)
+233 21 770007


Szólj hozzá!

Címkék: edzőtábor menedzser

Megvan a végleges ghánai keret

2010.05.30. 13:20 Muntari

BRÉKING! Rajevac mester ma kijelölte azt a 23 játékost, akik szeretett hazánkat, Ghánát képviselhetik a világbajnokságon. A kapitány a kerethirdetés előtt négyszemközt beszélgetett velem, és nyomatékosan megkért, hogy legalább a meccsek előtt ne szippantson be az éjszaka, és legközelebb ne a kékerest vakargassam, de legalábbis ne nézzek olyan bambán a taktikai értekezleten. Miután mindezekre ígéretet kapott tőlem, én is helyet kaptam a VB keretben. Annyira boldog vagyok! Kétszer annyit fogok szaladni a pályán, mint szoktam! Annak is roppant mód örülök, hogy Kevin-Prince [Boateng] is bekerült az utazó csapatba, mert ő egy kivételesen bátor és rendíthetetlen harcos; mellette oroszlánvadászaton is biztonságban érzem magam. Nagyon büszke voltam rá, amikor azt a féldigó, metroszexuális Ballackot letarolta, mint egy elefántcsorda a bozótost! Essien nélkül is pompás kis csapatunk van. Íme Aranypart 23 büszke fekete csillaga:

Kókuszkapkodók: Richard Kingson, Daniel Agyei, Stephen Aholu

Csontzenészek: John Paintsil, John Mensah, Samuel Inkoom, Hans Adu Sarpei, Rahim Ayew, Lee Addy, Isaac Vorsah, Jonathan Mensah

Néger poszton bevethetők: Kwadwo Asamoah, Anthony Annan, ÉN, Kevin-Prince Boateng, Quincy Owusu-Abeyie, Stephen Appiah, Andre Ayew, Derek Boateng

Vadászok: Asamoah Gyan, Prince Tagoe, Dominic Adiyiah, Mathew Amoah

Holnap egy hosszabb bejegyzéssel jelentkezem, amelyből megtudhatjátok, hogy új menedzserem van.


Szólj hozzá!

Címkék: kerethirdetés vb2010

Nem értem a szabályokat

2010.05.28. 07:28 Muntari

Itt ülök az öltözőben, miközben iszonyatosan dörzsöli a herémet ez az új vb-szerelés. (Játék közben is borzasztó kényelmetlen: a  farpofáim beeszik a gatyát, a zsiráfnyak meg teljesen odapréselődik a combomhoz...) Rajevac szövetségi kapitány úr két napja nem szól hozzám, bár ma este állítólag négyszemközt akar beszélgetni velem a viselkedésemről. Nem is értem. Rohadt hisztis, mert kiderült, hogy Essien nem tudja vállalni a VB-t. Mindegy. Iszonyatosan unom ezt a taktikai értekezletet. Leginkább azt nem vágom, hogy mit akar mondani ezzel a sok bábuval és melyik szín vagyunk mi a mágnestáblán. Mondjuk vélelmezem, hogy nem mi vagyunk a pirosak. De miért lennénk mi a kékek? Aztán elkezdi össze-vissza tologatni őket, nekem meg cefetül jojózik a szemem a nagy kavarodástól. Miért nem labdázhatunk és nyargalászhatunk már a pályán kedvünkre? Az annyira jó érzés! Olyankor szabadok vagyunk, mint egy antilopcsorda a szavannán... Ezért is a legszebb játék ez a futball.

Közben megtudtam, hogy Mourinho mester távozik az Intertől. Na, akkor hihetetlen logikámmal rá is jöttem, ő írhatta azt az sms-t a BL döntő utáni tivornya másnapján. Még a Materazzi is sírva hívott fel tegnap éjjel, teljesen kivan ez a nagy mamlasz, hogy elmegy a csapattól José bácsi. Baszki, most is csörög a telefonom, valahogy elő kéne venni ityiriben, úgy, hogy a Mester ne lássa, hogy dumálok a taktikai értekezlet alatt. Háh, kurvajó, már megint a Balotteli hív, ennek a hülyegyereknek semmi sem szent. Mondtam neki, hogy most pár hétig nem tudok dörtizni, hiszen készülök a vb-re, edzőtáborban vagyunk... Pedig de kirepülnék az éjszakába! Fura, kezdek én is rákapni erre a piálásra. Csak igaza volt Adrianonak anno, mikor annyit hívott bulizni. Máig a fülemben visszhangzik a mondata: "Gyere már, te buta földevő, vár az éjszaka, farkasszemet nézünk vele! Kit érdekel a holnapi edzés, haggyámán!" Most pedig itt ülök a válogatott csapat öltözőjében, és csak én vettem fel a narancssárga mezt, mindenki más a csapatból fehérben van. Jaaa, ezért kérdezte a Mester pár perce, hogy "Sulley, szerinted mi a gond?" 

A másik, amin egyfolytában gondolkodom: a szabályok. Mostanában egyre jobban nem értem őket. Emlékszem a pillanatra, amikor még anno Afrikában, a falutól nem messze lévő salakpályán először rúgtam a bőrbe. Pedig én előtte amúgy jobban szerettem csak úgy szaladgálni, ezért is örültem, mikor apám vadászni vitt. Aztán valahogy bevettek játszani. Utólag tudtam meg, hogy csak azért, mert az egyik tehetséges fiút megharapta egy sakál. Azóta érzem és tudom: ez az én játékom. Viszont a mai napig nem értem, hogy itt Európában miért vannak ilyen bonyolult szabályok? Otthon leszúrtunk két-két lábszárcsontot, aztán csak futkároztunk és rúgtuk a bogyót, itt viszont van egy ember a pályán, aki néha megállítja a játékot a hangos sípjával. Azon túl, hogy ezzel a síppal az összes gnút el lehetne ijeszteni vadászat alatt, ez a szigorú úr a jómúltkor kiabált is velem. Nem sokkal azután, hogy José bácsi becserélt, ez az alak nem engedett tovább játszani. Arra se volt időm, hogy lucskosra izzadjam magam, pedig nekem az seperc alatt sikerülni szokott:

Mi rosszat tettem? Én csak játszani akartam! Kézzel, lábbal, szívvel, lélekkel... Szóval fel nem foghatom, pedig én mindenkit szeretek, de ezeket a fura figurákat egyáltalán nem. Miért ők mondják meg, hogy játszhatok-e vagy sem, mikor nem is ők hozzák a labdát? A vakító színű pólójuk is jobban mutatna az én ében bőrömön. Persze, ha arról van szó, megvédem én magam a pályán, mint amikor az a hajasbaba Beckham rontott nekem a városi rangadón. Bántam én el nála erősebb vadakkal is! Juj, de szívesen beleharaptam volna a húsába, adott esetben!

Kicsit el is bóbiskoltam, huh. Mindegy, remélem most már hamarosan kimegyünk a szabadba, mert egyáltalán nem tudok már figyelni a taktikai értekezletre, meg ezekre a furcsa variációkra. Na, úgy tűnik vége, mindenki elkezdett mocorogni. De jó, mehetünk ki labdázni és én vihetem a sok szép lasztit is a pályára. Jaj, végre-végre-végreee!!! Balotellit meg majd visszahívom, és áááá a feleségemet is kéne! Hiányzik. Elég nagy már a tojásfeszültségem, lehet este rántok is egyet ima után! Csak ez a rohadt gatya ne dörzsölné ennyire a herémet...

Hey Teso! Faszer nem veszed fel!? Trening van vagymi? Hallom kedden edzomeccs a tulipanbaszokkal. Utana kirepulo? Littli gombazo-kurvazo Amsztiban? Szolnek Wesleynek is. Forza Milan! Balo
Küldi:
Mario (ceges)
+39 335 55 38062


1 komment

Címkék: edzőtábor vb2010

Budakalásztól Párizsig, Jézustól Mohamedig

2010.05.26. 09:10 Muntari

Budakalász-Milánó-Párizs: 1825 km. Imádok szaladni, de azt gondolom levettétek a Barcelona elleni odavágón, hogy Balotelli viszont nem annyira, ezért stoppal vágtunk neki az útnak. Furák ezek az európai sofőrök, mert hiába mondtam nekik, hogy viszonylag jól bírom a meleget, kis szipogás után mindegyik fullra lehúzta az ablakot vagy rám irányította a légkondi befújóját... Komolyan mondom, a monogramomat a szélvédőjükbe tudtam volna karcolni, olyan kemény volt a mellbimbóm 26 órán keresztül. A legkülöncebb mindközül mégis az a dagadt szakállas kaminonsofőr volt, aki egyrészt tudott sirályul, másrészt körbeaggatott engem szamóca illatú kis papírfenyőfákkal. Ki érti ezt? A lényeg persze az, hogy miután Mario kipattant Milánónál, egy kis késéssel én is megérkeztem Párizsba, ahol a válogatott Európában játszó tagjai találkoztak az Afrikából érkezőkkel. Rajevacot [a szövetségi kapitányt] utoljára akkor látták ilyen pipának, amikor jenkik bombázták Belgrádot, mert még mindig cefre szag párolgott a pórusaimból és kurvára nem volt nálam edzéscucc. (Szerinte kicsit sápadt is voltam, de ezt aztán végképp nem tudtam értelmezni.) Mit is mondhatnék!? Nem jó ómen a keretszűkítés előtt...

Az edzőtábor egyelőre unalmas, mint majomkenyérfáról oroszlánok szájába pisálni, ezért inkább mesélek egy kicsit magamról. Tudnotok kell rólam, hogy a futkározáson és a labda kergetésén kívül igazán csak két dolog fontos számomra: a gnúvadászat és az iszlám hit gyakorlása. Éppen ezért mai bejegyzésem második felét a valláshoz fűződő viszonyomnak szentelem.

Ebben a naplóban írom le először, hogy 1984. augusztus 27-én Jesus Ignacio Muntari néven láttam meg a napvilágot Konongoban, és - ahogy a ghánai fiatalok többségét - eredetileg engem is kereszténynek neveltek. Homályos emlékeket őrzök Idrissou atyáról, akit a falunkban szent embernek tartottak, hiszen generációkra visszamenőleg ő volt az egyetlen szőke néger a moszi törzsben. Mivel kiskoromban különösen rakoncátlan lurkó voltam, naponta háromszor kellett megjelennem nála ún. megtisztulási szertartáson, és ezek a privát szeánszok kísértetiesen hasonlítottak arra, amit Diego Milito celebrált az egyik groupienak a BL döntő utáni partin. (Mi azonban nem harkályoztatásnak, hanem gyóntatásnak hívtuk, és nekem sosem akadt ki az állkapcsom.) Tinédzser koromban aztán vékony hangom helyébe fokozatosan egy kanelefánt bőgése lépett, és mivel intonációs problémáimon Idrissou atya rendszeres torokecseteléssel sem tudott segíteni, repült a feka fenekem a gospel kórusból. A kórus egyébként se tartozott a kedvenceim közé, mert úgy izzadtam abban a szatén batman jelmezben, mint az új  műszálas Puma mezünkben alápóló nélkül, és a verejtéktől nemcsak lustaság szagom volt, de a bőröm is kipattogzott. Így történt, hogy hitbuzgóságom ellenére fokozatosan eltávolodtam Jézus Krisztus egyházától.

Mivel Ghána lakosságának 16%-a muzulmán, az isten ugyanaz, dalolászni nem nagyon kell, egyenes út vezetett az iszlám közösségbe. A nevemen persze gyúrni kellett egy kicsit, hogy egyrészt ne lógjak ki Mohamed követői közül, másrészt akkor is használható legyen, ha profi ökölvívónak állok, így Sulleyman Ali "Sulley" Muntari néven születtem újjá. Azóta naponta ötször lefejelem a földet és Ramadám alatt még a nyálam se nyelem le. A szigorú böjt miatt a 2009/2010-es szezon első fordulójában bajba is kerültem, mert a Bari elleni meccs 28. percében harmonikaként csuklottam össze, mint Sian Welch az Iron Man befutójánál, és cserét kellett kérnem.  José [Mourinho] persze tombolt az öltözőben: azt kiabálta, hogy sötét vagyok, mint a Kába kő és legközelebb picsánrúg, ha meccs előtt nem eszem elég földet.

Rajevac sokkal megértőbben kezeli vallásos szokásaimat: engedi, hogy vigyem edzésre az imaszőnyegem és Mekka felé csináljam a felüléseket. Indulok is tréningre, mert mindenképp bizonyítani akarok június 1-jén a hollandok elleni edzőmeccsen. Basszus, megint elblogoltam az időt, az asszonyt meg még mindig nem hívtam vissza...

U.i.: Idrissou atyáról nemrég újra hallottam, amikor Rómában valami Benedek magyarázkodott viselt dolgai miatt, de őszintén szólva még annyit se értettem a "prédikációból", mint a taktikai utasításokból szoktam.


1 komment

Címkék: edzőtábor vallás vb2010

Megnyertem a Bajnokok Ligáját, de hol vagyok?!

2010.05.24. 07:40 Muntari

Kurvára fáj a fejem. Hol vagyok? Vajon mit jelenthet az a szó, hogy Budakalász? Az van a táblára írva. Itt van mellettem Balotelli és valami HÉV-en ülünk. Süt a nap, csiripelnek a madarak és egy fura öltözékben lévő bajszos ember mutogat, hogy szálljunk le. Úristen!

MEGNYERTÜNK A BAJNOKOK LIGÁJÁT!  Nade akkor hol is vagyok?

Odáig emlékszem, hogy az edző, akinek egy szavát sem értem sose, nagyon magyarázott nekem a csere előtt, de én csak játszani akartam, hiszen gyermekkorom óta juj de mennyire szeretem a labdát. Na mindegy. Nem sokkal a beállásom után vége lett a meccsnek, nyertünk, mindenki ünnepelt, mindenki megölelt (pedig néha azt mondják rám, hogy földevő vagyok, hm, mit jelenthet ez?!). Az öltözőben felkapott a Materazzi (vagy a Cordoba?),  arcomba nyomott valami tablettát, meg egy üveg pezsgőt, majd előkerült egy csomó pia, de én ugye nem nagyon szoktam inni. Valami hotelben folytattuk a bulit, mindenhol félmeztelen lányok és ital volt, az utolsó emlékem talán az, hogy a Balotelli (a csapatból a legjobb barátom) azt mondta, hogy "ezt az utcácskát még szívd fel Pandev meztelen seggéről", miközben a csapatból páran partiba vágtak valami BL hostess csajt. Most meg fogalmam sincs hol vagyunk, hogy kerültünk ide, bal lábamon még éles stopliscipő, csak a jobb lábamon van sípcsontvédő, a tegnapi (büdös) mez alápóló pedig még rajtam, nyakamban meg egy rózsaszín boa. De bazdmeg, az érem! Hol az érmem?! Na kurvajó, ezt elvesztettem, pedig haza akartam vinni Ghánába is, megmutatni a falunak, a gyerekeknek, a bölcseknek, mindenkinek, annyira boldog vagyok. Azt terveztem, hogy egy hétig csak éremmel a nyakamban alszom: könyökölve fekszem a szavannán, hogy ne menjenek bogarak a fülembe, és nincs rajtam semmi, csak az érmem...

Épp Balotellit próbálja felébreszteni ez a bajszos idegen, ráadásul ennek a hülyegyereknek meg valami fura dolog bele is van nyírva a hajába. Basszus, nekem is, tényleg, éjjel még belenyírattuk a hajunkba a BL logóját. Asszonynak nem fog tetszeni, ráadásul őt is elfelejtettem hívni a meccs után, mondom, tisztára készek voltunk, és én tényleg nem nagyon szoktam inni. Úúúú, 9 nem fogadott hívás, meg 4 sms. Feleségemtől 2 sms, gratulál és megint terhes, jön a hetedik pulya, és kérdi mikor jövök már haza... Állandóan ez a stressz, pedig mondtam már neki, hogy itt Európában jó kezekben vagyok, nincsenek leopárdok és egyéb vadállatok sem, akik elől futnom kéne. (A gnúk és az antilipok azért hiányoznak, őket szerettem nézni  a szülőfalvam melletti dombról.) Ismeretlen számról a másik sms, annyit mond, hogy köszön mindent (ő is földevőnek hív), de már valószínűleg nem találkozunk, mert ő elmegy a Real Madridhoz. Nem tudom, ki lehet, na mindegy, nem lehet fontos, ha nem az egyik csapattársam az. A harmadik sms és a sok nem fogadott hívás ellenben fontos, asztakurva, a szövetségi kapitány, Milovan Rajevac keresett ennyiszer. Mi vaaan? Kedden már válogatott edzés, ráadásul szerdán már egy edzőmeccs a Burkina Faso-i U21 ellen? Ráadásul Accraban. Bazdmeg.

Ja, ideje bemutatkoznom: Sulley Muntari vagyok, az Internazionale és szeretett hazám, Ghána védekező középpályása. A futball VB alatt naplót fogok írni. Annyira boldog vagyok, az egész világot magamhoz tudnám ölelni.

De hogy jutok haza? Miért van velem még mindig Balotelli? Mi lehetett az az utcácska? (Nem volt olyan rossz!) Merre lehet ez a Budakalász? Lehet ez is Afrikában van, olyan prériszerű. Na mindegy, én már megnyertem ezt a Bajnokok Ligáját, vagy mit, mostantól pedig hajrá Ghána! Szeretlek Afrika, irány haza! Gyere már Balotelli, menjünk innen! Bazdmeg, neked megvan az érmed?


2 komment

Címkék: buli győzelem vb2010