HTML

World Cup Accommodation

Muntari VB naplója

Sulley "Ali" Muntari vagyok, a Milan és Ghána játékosa. Imádok szaladni, labdázni és gnúra vadászni. A VB alatt (ismét) naplót írok. BOOYAH!

Rajongj értem!

Otthoni időjárás

Nem értem, hogy mit írtok

  • madbalee: Valaki tudja miert jatszott felig letolt gyatyaval az Sulley a nemet meccs utoilso 15 perceben?? (2014.06.24. 15:14) Dolgozott bennünk a vodkaszóda
  • madbalee: Első milanos meccsén gólt lőtt:) (2012.02.19. 20:46) Ébenfekete álomtizenegy
  • Vaader: "Boer Bar" ez hatalmas! :D:D:D (2010.07.03. 13:52) BOOYA!!!
  • barbredi: Ez nekem eddig le se esett, hogy a néger gyerekek vágyálma a rabszolgaság, óriási! (2010.06.29. 15:46) Playboy interjú
  • csoko20: Azért mert néger, még nem kell lenézni! :) (2010.06.29. 15:32) Eboue tud koreaiul

Törzsfőnökök blogjai

Ébenfekete álomtizenegy

2010.07.14. 07:30 Muntari

Tudom, régen nem írtam, de nagyon nehéz volt feldolgozni a kiesésünket. Nem értettem azt se, hogy miért az a hajráfos Barbie baba Forlán kapta a legjobb játékosnak járó díjat, amikor én sokkal messzebbről rúgtam gólt a VB-n. Már-már azon gondolkodtam, hogy felhagyok a labdarúgással és visszamegyek a falumba zebrát nyúzni, amikor Vlad, a menedzserem átküldte az egyik híres sportmagazin által összeállított álomcsapatot, amiben én is helyet kaptam. Annyira boldog vagyok! Újra van kedvem szaladni és labdázni!

Kingson - Soha a büdös életben nem fogjuk megtudni, hogy Kingson vagy Kingston-e a becsületes neve. A precíz afrikai anyakönyvezési szokásoknak köszönhetően az sem kizárt, hogy a ghánaiak rossz embert vittek el a VB-re. Az európai skálára lefordítva minimum 45 éves kókuszkapkodó mindent tudott, amit Peter Rufai óta elvárunk egy néger kapustól. Parádés reflexmozdulataival és bravúrjaival sokszor egyedül tartotta a Fekete Csillagokat, de láthatóan rettegett a Jabulanitól, ezért megfogni nem nagyon merte, inkább csak paskolta. Özil és Forlan góljánál aztán bájosan integetett, mint ősei a Louisianába tartó hajóról. A negyeddöntő büntetőpárbajában dülöngélt becsülettel, de nem akadt el benne egyetlen lövés sem. Ha tudná kezelni a számítógépet és ismerné az internetet, talán nem ő lenne az egyetlen labdarúgó, aki nem tudja, hogy az őrült Abreu szeret panenkázni.

Jerome Boateng - A jobbhátvéd posztjára nagy eséllyel pályázott az elefántcsontparti Eboué, de róla kiderült, hogy valójában nem is szerecsen, hanem koreai. Szerencsére méltó helyettese lehet a Fritzföldről érkező Boateng, akiről az első pár meccsén nem lehetett eldönteni, hogy azért bámul maga elé bambán, mert nem érti, miért játszik a (fél)testvére másik ország csapatában, vagy azért, mert rohadtul zavarta, hogy jobblábasként balbekket kellett játszania. Az ellenfelek egészen a bronzmeccsig 7-8 emberrel támadtak az ő oldalán, és még Maradona is kiszopta a rózsafüzéréből, hogy ki a fék a német csapatban. Uruguay ellen aztán átkerült a jobboldalra, és szemmel láthatóan felszabadultan és boldogan szaladgált a számára komfortos poszton.

John Mensah - A VB alatt olyan pletykák kaptak szárnyra, melyek szerint a tagbaszakadt középső védő valójában nő, de ez Caster Semenya hazájában nem érte el az emberek ingerküszöbét. Amikor épp nem volt sérült, sziklakeményen takarított, és a mérkőzések utáni mezcseréknél az is feltűnő volt, hogy ilyen felsőtesttel nemhogy az all star csapatban, de a Balaton Soundon is megállná a helyét. Szegény Jennyvel Johnnyval aztán az uruk elleni negyeddöntőben jól kibabráltak a társai, mert a büntetőrúgásoknál nem szóltak neki, hogy lövés előtt neki szabad futni a labdának.

Rigobert Song - A szelidíthetetlen oroszlánok legendája a VB idején ünnepelte 34. születésnapját. Posztjából adódóan nem sok esélye volt rá, hogy úgy búcsúzzon, mint a 42 évesen is gólt kaparó Milla apó, ezért - nagyon bölcsen - a külsőségekre helyezte a hangsúlyt. A futballszerető közvélemény neki köszönhetően gazdagodott egy olyan vizuális élménnyel, amire Abel Xavier eltűnése óta volt kiéhezve. Rigobert az egyetlen játékos, akinek nem a pályán nyújtott teljesítménye, hanem elegáns, mégis szexi  fizimiskájából fakadó marketingértéke miatt szavaztunk bizalmat.

Braafheid - A holland csapat első hat meccsén egyetlen percet sem játszott, aztán a döntőben bejött van Bronckhorst helyére balbunkóba és no look passzával azonnal helyet követelt magának a menedzserek noteszében. Egy lágyan érkező beadásnál addig lamentált, hogy a labdát vagy az ellenfelet figyelje, amíg a Jabulani végül ráesett a kocka élére, és helyre kis hazaadás kerekedett a dologból. Szegény Edson jól láthatóan azt se tudta, milyen rendezvényen van. Az ezüstérem méltó helyen van a nyakában, hisz megdolgozott érte. 

De Jong - Egészen a döntőig csak annyit tudtunk róla, hogy az ő helyén játszott az a játékos, akit egy díjnyertes formagyakorlat keretében ollózott álcsúcson az uruguayi Cáceres. A spanyolok ellen aztán kifejezésre juttatta, hogy elege van a szürke eminenciás szerepéből, és nem adja ingyen Van Bommelnek a németalföld legbrutálisabb vadparasztja címet. Ha valaki tudja, milyen billentyűkombinációval lehet előcsalni Mortal Kombatban a Xabi Alonso mellkasán elhelyezett rúgást, ne habozzon megküldeni szerkesztőségünknek! Görbe Nórának pedig sírva könyörgünk, hogy egy "Híííííííííííí-jjjjjjjjjjááá!" alászinkronnal tegye autentikussá a jelenetet.

Felipe Melora hazája válogatottjában ugyanazt a szerepet osztották, amit a Juventusban egész szezon alatt nagy sikerrel alakított: ő volt a szerencsétlen balek, aki a csapat kiábrándító szereplése után egyszemélyben elnyeli a szurkolók gyűlöletét. A hollandok elleni negyeddöntőben ugyan majdnem kiesett szerepéből (zseniális gólpaszt adott Robinhonak), de aztán csusszantott egy leheletfinom öngólt, majd földbe taposta Robbent, mint a búrok a feketék jogait. Brazíliában a szurkolók a repülőtérről a cukornád ültetvényekig kergették. Mindenkinek az lesz a legjobb, ha ott is marad.

Tioté - Az álomtizenegy talán legsötétebb játékosa, és ezt mindenki értse úgy, ahogy szeretné. Az viszont tény, hogy mind kinézete, mind a "Kill, no catch" elméleten alapuló játékfelfogása tökéletesen alkalmassá teszi arra, hogy labdarúgó karrierje teljesen reménytelen építgetése helyett a jövőben inkább szomáliai kalózként, vagy egy katonai junta népjóléti minisztereként tengesse életét. Az Elefántcsontpart - Brazília mérkőzésen látott vérszivattyú élharcosa bebizonyította Elanonak, hogy a sípcsontvédő egy teljesen felesleges, mihaszna viselet. Daniel Alves ezúton köszöni a játéklehetőséget, a narancsmezes kollegák pedig a tiszta utat a döntőig.

Muntari - Mértékadó szaklapok nemrég még úgy írtak róla, mint aki "úgy nyúl a labdához, mint Kaká, s úgy harcol, mint Edgar Davids". Az Interben aztán teljesen elkanászodott és rálépett arra az útra, amelyiken Paul Gascoigne is elveszett néhány éve. Manapság már inkább őrült bulizási szokásairól, valamint a szövetségi kapitánnyal való vitáiról hírhedt. Ayew eltiltása és Muslera koordinációs zavara mentette meg attól, hogy a 2010-es VB kapcsán ne csak Lamborghinis frenkizése és a németek ellen bemutatott balotelliskedése maradjon meg az emberek emlékezetében. Uruguay ellen a Kígyó térről suhintott gólt, és ha nem cserélik le, nyilván ellökdöste volna Asamoah Gyant a tizitől, Ghána pedig elődöntős. A kiesés után nyoma veszett. Utoljára a Balaton Soundon látták, amint félmeztelenül dobozol Paul Kalkbrenner zenéjére és közben azt üvölti, hogy 'BOOYÁ'!

Asamoah Gyan - A VB előtt sokan azt mondták, hogy a ghánai csapatból egy Drogba vagy Eto'o szintű befejező csatár hiányzik majd ahhoz, hogy maradandót alkossanak. Nem ez hiányzott, mert Eric "az angolna" Moussambani óta nem láttunk fekete bőrű embert úgy küzdeni, mint amit Asamoah Gyan produkált spiccékben. Ha berúgja azt_a_bizonyos tizenegyest a 121. percben, akkor most ő Afrika hőse, és élete végéig Chiquita banánban fürdette volna a ghánai állam. Így viszont a VB-n lőtt három gólja és a tizenegyespárbajban tanúsított tartása csak az afro Roby Baggio címre és egy black all star tagságra jogosítja.

Yakubu Aiyegbeni - A nigériai csapat olyan burleszk filmekbe illő szerencsétlenkedést mutatott mindhárom mérkőzésén, hogy akkor se tévedhettünk volna, ha Zsíros Anna csukott szemmel sorsol ki közülük valakit az álomtizenegybe. Az Everton labdarúgója azonban még ebből a csapatból is ki tudott emelkedni azzal, hogy szemmel láthatóan hiányzott az edzésről, amikor a "fordítsd ki a bokád és nagy felülettel találd el a labdát" aranyszabályt tanították. Dél-Korea ellen - az üres kaput és a Yakubu felé vánszorgó labdát látva - társai már a gólörömnél előadandó törzsi táncra készültek, de Aiyegbeni meghúzta a váratlant, és egy könnyed mozdulattal elpasszolta a labdát a hétméteres célterület mellett. Amokachi, Amunike, Jay-Jay Okocha emlékére és az ilyen jelenetek miatt is kérjük a nigériai kormányt, hogy mégse szüneteltesse 2 évre a válogatott szereplését.


1 komment

Címkék: álomcsapat vb2010

A bejegyzés trackback címe:

https://muntari.blog.hu/api/trackback/id/tr942147052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

madbalee 2012.02.19. 20:46:32

Első milanos meccsén gólt lőtt:)
süti beállítások módosítása